• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2019

20:38

NAŠE SREĆE KOVAČ!

Ostali sportovi

NAŠE SREĆE KOVAČ!

Podeli vest

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač uspeo je da na svom debiju na klupi "plavih" donese zlatnu medalju našoj odbojci i kompletira dominaciju naših u ovom sportu u 2019. godini

Otkrio je Kovač jednu anegdotu koja se desila pre puta na Evropsko prvenstvo. Još tada je verovao u veliki uspeh.

(VIDEO) BRAVO, ŠAMPIONI! Slovenija razbijena u paramparčad, Srbija je apsolutni vladar Evrope!

- Kad me je supruga pitala pre početka Evropskog prvenstva kada ćemo na odmor ja sam joj odgovorio da ne znam kada ćemo to učiniti jer moramo na prijem. Zaisa sam verovao u ovu reprezentaciju. Normalno, bilo je svega. Puno toga u vezi samopouzdanja, ali prva i osnovna stvar ono što sam rekao pre nego što sam postao selektor je da ova reprezentacija ima sjajne igrače. O tome dovoljno govori kako oni igraju u svojim klubovima i koliko su cenjeni - rekao je Kovač.

Foto: CEV

Selektor Srbije nije hteo da uzme zasluge za sebe već je sve prebacio na igrače.

- Niti sam ja napravio neko čudo. Jednostavno sam organizovao vrhunske igrače da pokažu ono što znaju i oni su to uradili fenomenalno. Strpljenje, disciplina, jedna fenomenalna igra. Nismo dozvolili Slovencima da se razmašu iako su opet igrali kod kuće pred ovoliko njihovih navijača. Ovo je zaista fenomenalno - dodao je selektor Srbije.

Tokom profesionalne karijere dva puta je bio šampion naše zemlje sa Vojvodinom, ima zlato sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000, srebro iz Atlante 1996, srebro i bronza sa kontinentalnih prvenstava 1997, odnosno 1995. godine.

Po okončanju igračke karijere postao je trener, sa kragujevačkim Radničkim je 2009. i 2010. bio najbolji u Srbiji, dok je sa Peruđom bio vicešampion i finalista italijanskog Kupa.

Foto: CEV

Tokom 2014. je postao selektor Irana i potpuno preporodio odbojku u toj zemlji. Pod njegovim vođstvom, Iranci su došli do 6. pozicije na Svetskom prvenstvu, što im je najbolji rezultat u istoriji.

Bili su četvrti u Svetskoj ligi, da bi kruna došla u vidu zlata na Azijskim igrama.

Tri godine kasnije Boba je preuzeo Sloveniju, današnjeg protivnika, a sve ono što su ovi momci postigli na Evropskom prvenstvu, nalazi se na njegovim osnovana. Bio je na klupi od 2017. do 2018. godine i vodio ih do četvrtfinala Eurovoleja u Poljskoj, čime je obezbeđen i debitantski nastup na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija