• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M. - M. S.

04.10.2019

11:12

NISMO MILIONERI, ALI NE ŽALIMO SE! Srpski odbojkaši o manjim platama od fudbalera!

Ostali sportovi

NISMO MILIONERI, ALI NE ŽALIMO SE! Srpski odbojkaši o manjim platama od fudbalera!

Podeli vest

Nismo milioneri kao fudbaleri, ali ne žalimo se, uglas poručuju zlatni srpski odbojkaši Nemanja Petrić i Srećko Lisinac za Informer!

Prema njihovim rečima, plata od 200.000 evra godišnje u profesionalnoj odbojci smatra se odličnom.

Prema poslednjim javnim podacima o zaradama odbojkaša, koji su objavljeni 2017. godine, najplaćeniji je bio Poljak kubanskog porekla Vilfredo Leon, koji je zarađivao 1,2 miliona evra u ruskom Zenitu.

1,2 MILIONA EVRA 

ZARAĐUJE POLJAK KUBANSKOG POREKLA VILFREDO LEON

Nije mu malo

On i sada u italijanskoj Peruđi ima sličnu platu, otkriva kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Petrić. Međutim, on je jedini sa tako unosnim ugovorom.

- Vrhunski igrači imaju lepe ugovore, a to je mali broj igrača, jedan ili dva. Priča se da Leon igra za milion evra, ali on je jedan. Čak je i 200.000 evra godišnje u odbojci visoka plata. Što se mene tiče, bio bih neskroman kada bih rekao da zarađujem malo. Svakako da je u odbojci manje novca nego u fudbalu i košarci, ali ne žalim se - jasan je Petrić.

Foto: AP Photo/Michel Euler

 

(VIDEO) PSSSSSSST! ŠTA STE ONO REKLI? "Orlove" OTPISALI, A ONDA SU ONI UĆUTKALI NEVERNE TOME!

(VIDEO) NAŠ NAROD JE VEROVAO U NAS! Lisinac: Otišli smo kao autsajderi, a vratili smo se sa zlatom!



Srednji bloker naše reprezentacije Srećko Lisinac u šali kaže da ne zavisi od roditelja, ali da ipak mora da se razmišlja od čega će živeti kad završi karijeru.

Atanasijević ima kamp, Kovačević kafić

 

Srpski reprezentativac Aleksandar Atanasijević je pre dve godine u Peruđi, za koju i sada igra, zarađivao po sezoni 800.000 evra. Ta cifra se gotovo sigurno nije smanjila. Uprkos tome, on očigledno već razmišlja o budućnosti, pa zajedno sa bivšim reprezentativcem Nikolom Rosićem godinama drži odbojkaški kamp u Vrnjačkoj banji. Za razliku od njih, zvanično najbolji igrač proteklog Evropskog prvenstva Uroš Kovačević okrenuo se, zasad, ugostiteljstvu. On je vlasnik kafića u rodnom Kraljevu, gde mu je i upriličeno slavlje po povratku iz Pariza.

- Jasno je svima da odbojka nije plaćen sport kao fudbal i košarka. Naravno, sve zavisi od toga na kom nivou se takmičite. Ni fudbal nije plaćen u nižim ligama. Vrhunski odbojkaši mogu da priušte dobar i normalan život, ne moramo da uzimamo novac od roditelja. Naravno, svi ćemo mi nešto raditi i po završetku profesionalnih karijera - kaže uz osmeh Lisinac.

Biznis pre sporta

Odbojkaši se po završetku igračke karijere najčešće opredeljuju za trenerski posao ili ugostiteljstvo, dok je najboljim svetskim fudbalerima tako nešto uglavnom hobi. Lisinca ipak to ne frustrira.

- Ne smeta mi što fudbaleri zarađuju mnogo više. Ja obožavam fudbal, ali to je više biznis nego sport. I mi odbojkaši radimo na sebi kako bismo se unapredili i igrali što bolje, pa samim tim i više zarađivali. Imam sasvim dovoljno novca, a da li je to 100 miliona ili milion, nije mi neka razlika - zaključuje Lisinac uz šalu.

(VIDEO) NEMANJA PETRIĆ ZA INFORMER: Lisinac nam je doneo šampionski pelcer iz ženske reprezentacije!

KAPITEN PETRIĆ OBEĆAO SRBIJI: Očekujte nas ponovo na balkonu!

 

 


 

 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Odbojkaši,košarkaši,vaterpolisti su oduvek bili školovani,pošteni iskreni sportisti i ljudi.Zato su verovatno sa drugačijim stavovima i razmišljanjima,oduševljavali,veselili naciju,donoseći pobede,medalje,veselje,radost.Samo napred momci tako se ponašaju sportisti.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17