• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2019

15:20

POSETA! Vesić ugostio Bubku: Beograd najbolji izbor za SP u atletici

Ostali sportovi

POSETA! Vesić ugostio Bubku: Beograd najbolji izbor za SP u atletici

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru potpredsednika Svetske atletske federacije Sergeja Bubku i predsednika Balkanske atletske federacije Dobromira Karamarinova

Vesić je u društvu pomoćnika gradonačelnika Andreje Mladenovića i direktora Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića razgovarao sa Bubkom o dobijanju domaćinstva za Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. godine.

Bubka, legenadarni ukrajinski skakač s motkom izrazio je zadovoljstvo što je srpska prestonica dobila organizaciju SP.

- Imali smo veoma dobar razgovor, a pričali smo o odluci Svetske atletske federacije kojom je Beograd pre nekoliko dana dobio organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva. Govorili smo koliko je važno što će ovde biti organizovano takmičenje, koliko je to važno za Srbiju i njen narod, ali i za svetsku atletiku koja želi da ima uspešno organizovano prvenstvo. Bio sam prisutan na Evropskom prvenstvu 2017. i video sam kako je organizacija bila odlična i čvrsto verujem da će tako biti i ovog puta na SP - rekao je Bubka Tanjugu.

VESIĆ SA GRADONAČELNIKOM KINESKOG JANGDŽOUA na proglašenju najboljih atletičara sveta! (FOTO)

Vesić je istakao da je susret bio prilika da se zahvali Bubki i Svetskoj atletskog federaciji na odluci da Beograd bude domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva 2022.

- Za nas je to velika čast. Još jednom sam dao garancije da Beograd čvrsto stoji iza organizacije i da će zajedno sa Vladom Srbije dati sve od sebe da ovaj Svetski šampionat bude jedan od najboljih do sada organizovanih. Za nas je to važno, ne samo sa aspekta sporta, već i sa aspekta promocije grada i turizma. Zbog toga sam zahvalan ljudima iz Atletskog saveza Srbije što su se izborili da dobijemo ovo SP. Učinićemo sve da organizacija bude odlična - rekao je Vesić i dodao da ova odluka ne znači da oni imaju poverenja u nas samo kao sportsku naciju, jer niko ne daje tako velika takmičenja zemljama za koje nisu ubeđeni da su finansijski i politički stabilne.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija