• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2019

19:50

BRAVO, DEVOJKO! Tijana Bogdanović pokorila Evropu!

Ostali sportovi

BRAVO, DEVOJKO! Tijana Bogdanović pokorila Evropu!

Podeli vest

Tijana Bogdanovića, naša reprezentativka u tekvondou, osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Dablinu

Srpkinja je došla do zlata u katerogiji do do 49kg na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama, koje se održava u Dablinu.

VELIKI USPEH! Tijana Bogdanović osvojila bronzu u Bariju

U konkurenciji do 49 kilograma još jednom je pokazala da je neprikosnovena. Posle osvajanja zlatne medalje Bogdanovićeva je rekla:

- Bio je ovo jako naporan dan. Ovaj sistem takmičenja je izuzetno zahtevan jer mogu da učestvuje više takmičara iz iste zemlje ukoliko su se kvalifikovali preko kvalifikacionih turnira. Bila sam prvi nosilac i umesto da sam imala neku olakšicu na ovom takmičenju, ubačena sam u granu sa svim osvajačima medalja sa kvalifikacionih turnira.

Iako je put do najvišeg stepenika pobedničkog postolja bio izuzetno naporan. U četiri meča Tijana Bogdanović je ostvarila isto toliko pobeda i uspela da trijumfuje i okiti se prvim zlatom na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama.

- Na moju sreću pobedila sam sve protivnice i okitila se najsjajnijim odličjem. Nadam se da će ova medalja biti podstrek za drugare iz tima za koje tek predstoji takmičenje. Ovo zlato mi je bilo potrebno za podizanja samopouzdanja pred finalni Gran pri u Moskvi iduće nedelje ada ću znati da li sam se direktno plasirala za Tokio.Daću sve od sebe da to i ostvarim – rekla je Tijana Bogdanović.

Vrhunski rezultat prvog takmičarskog dana EP u olimpijskim kategorijama analizirao je i Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije ali i trener Tijane Bogdanović.

- Imali smo nekoliko dobrih nastupa naših takmičara uz Tijanu koja je osvojila zlato. Pre svega bih istakao i Vanju Stanković koja je bila na korak do odličja i ostvarila plasman na peto mesto.

Tijana je pred finalni Gran pri napravila sjajan rezultat i najavila odlične borbe u Moskvi. Bilo je mnogo teških mečeva i gustih rezultata, ali Tijana je uvek znala da na kraju izadje kao pobednik. Ovo je prva zlatna medalja od kada imamo i EP i u olimpijskim kategorijama. Ovo je odličan uvod za sutrašnji dan gde očekujemo odlične nastupe ostatka tima - rekao je Dragan Jović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?#TeamDaedo #DaedoTaekwondo #daedo #srbija??

Објава коју дели Tijana Bogdanovic (@bogdanovictijana) дана 17. Нов 2019. у 8:23 PST

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija