• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2019

08:28

KAPA DOLE LAVICE, OVAKO SE BORI ZA SRBIJU! Rukometašice posle žestoke borbe SRUŠILE Nemice!

Ostali sportovi

KAPA DOLE LAVICE, OVAKO SE BORI ZA SRBIJU! Rukometašice posle žestoke borbe SRUŠILE Nemice!

Podeli vest

Najbolje rukometašice Srbije pobedile su posle žestoke borbe Nemačku 29:28 u drugom kolu Grupe I

Vodila je Srbija, imala i pet golova više, ali vratile su se Nemice. Nisu ipak sjajne Srkinje dozvolile protivnicama da se odlepe, ušao je meč u dramatičnu zavšnicu. Na 20 sekundi pre kraja meča Lavko je na 28:28 izborila sedmerac, a heroj Srbije bila je Kristina Liščević, koja je donela veliku pobedu našim devojkama.

Srbija je pobedom sačuvala veliku šansu čak i za polufinale Svetskog prvenstva, ali i za mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, za šta je neophodna bar sedma pozicija.

Meč odluke se igra protiv Danske u 10.00 u meču odluke!

Sjajno su naše devojke otvorile utakmicu. Nakon početnog ispitivanja snaga, Nikolićeva je sa dva vezana gola najavila seriju od 5:0.Potom su Nemice izrešetale Dragana Cvijić, pa Liščevićeva, Pop-Lazićeva i Srbija je povela 9:5.

Propustile su Srpkinje šansu da odu na +6. To su Nemice kaznile. Nekoliko naših grešaka su iskoristile i  prišle na tri razlike. Ipak, Stoiljković i Liščević su se pobrinule za novih +5.

 

 

Međutim, usledila je nova serija grešaka, pa su Nemice došle na 12:10.  Ali, uzvratila je Lavkov za 13:10, pa su devojke vodile 15:12. Ipak, nisu Nemice odustajele pa stigle Srpkinje u 28. minutu i izjednačile rezultata na 15:15.  

Potom smo istali bez Radojevićekoja je zbog neopreznog starta dobila direktan crveni karton.
Srbija bi povela, Nemice izjednačile, ali su naše devojke sjajno odigrale finiš poluvremena. Cvijićeva je postigla četvrti gol, potom je usledila odbrana Risovićeve, a Lavko je sa devet metara odvela Srbiju na +2 na poluvremenu - 19:17.

Nemice su odmah pogodile na startu drugog poluvremena i smanjile minus, ali nisu dale vođstvo Trifunovićeva novim golom i Tomaševićeva petom odbranom - 20:18. Međutim, Nemice su serijom od 3:0 preokrenule rezultat na 21:20. Nisu se Srpkinje predavale, borile su se kao lavice. U nastavku se igralo gol za gol, nicu daše devojke dozvolile protivnicama da se odlepe.

Usledio je dramatičan finiš utakmice. Nemice su vodile, Srpkinje stizale, potom je Risović zaustavile šut Nemice na 28:28 na 20 sekundi do kraja meča. Lavko je izborila sedmerac u poslednjim sekundama mečA, a Liščevićeva donela herojsku pobedu Srbiji 29:28.

Standings provided by Sofascore LiveScore

SRBIJA - NEMAČKA 29:28 (19:17)

Arena: Akva dom, Kumamoto. Sudije: Nastase, Stanču (Rumunija)

SRBIJA:  Cvijić 7, Janjušević, Jovović, Kojić, Lavko 5, Liščević 2, Nikolić 3, Obradović 1, Pop-Lazić 4, Radojević 1, Radosavljević 1, Risović, Stevin, Stoiljković 3, Tomašević, Trifunović 2.

NEMAČKA: Benke 5, Behrend, Berger 5, Bolk 2, Ekerle, Grijsels, Grosman, Lauenrot 4, Minevskaja 6, Naidzinavičus 3, Roh, Šmelcer, Šulce, Štole 2, Vajgel 1, Žoke

 

Tok meča

Drugo poluvreme

HEROJSKA POBEDA SRPKINJA 29:28 

Srbija dobija sedmerac. GOOOOL! LIŠČEVIĆ! POBEDAAAAA!

Bravo Jovana! Risović brani, ostaje 28:28. 

Do kraja meča četiri minuta, a rezultat je 27:26 za Nemice. Novi egal, pa su Nemice opet povele, ali Lavko pogađa za 28:28.

Bravo! Pop-Lazić donosi Srbiji egal 25:25, ali Nemice odmah uzvraćaju i opet vode 26:25. Međutim, usledilo je novi egal.

Kriza u igri našeg tima, ne propuštaju to Nemice dobijaju sedmerac i igrača više na parketu, vode 25:24.

Cvijićeva je psotigla gol za 23:23, pa za 24:24.

Uzvraćaju Nemice sa dva gola u nizu i dolaze do nove prednosti 23:22. Vodi se žestoka borba, Srpkinje izjednače, Nemice povedu, ali ne  više od jednog gola - 24:23.

Dragana Cvijić je ipak posle lepe akcije izjednačila na 21:21, a potom Marija Obradović vratila prednost - 22:21.

Šteta, Nemice prave seriju od 3:0 i vode 21:20. Kaznile su isljučenje Nemice i sa dva gola izjednačile rezultat a onda preokrenule na 21:20 u 37. minutu meča.

Nemice su pogodile na startu poluvremena i smanjile minus, ali ne daju vođstvo Trifunovićeva novim golom i Tomaševićeva petom odbranom - 20:18.

 

 

Prvo poluvreme

Srbija bi povela, Nemice izjednačile, ali su naše devojke sjajno odigrale finiš poluvremena. Cvijićeva je postigla četvrti gol, potom je usledila odbrana Risovićeve, a Lavko je sa devet metara odvela Srbiju na +2 na poluvremenu - 19:17.

Ostali smo bez Radojeviće koja zbog neopreznog starta dobija direktan crveni karton.

Ipak, nisu Nemice odustajele pa stigle Srpkinje u 28. minutu i izjednačile rezultata na 15:15.  

Međutim, usledila je nova serija grešaka pa su Nemice došle na 12:10.  Ali, uzvratila je Lavkov za 13:10, pa su devojke vodile 15:12.

Propustile su Srpkinje šansu da odu na +6. To su Nemice kaznile. Nekoliko naših grešaka su iskoristile i  prišle na tri razlike. Ipak, Stoiljković i Liščević su se pobrinule za novih +5.

Sjajno su naše devojke otvorile utakmicu. Nakon početnog ispitivanja snaga, Nikolićeva je sa dva vezana gola najavila seriju od 5:0.Potom su Nemice iz izrešetale Dragana Cvijić, pa Liščevićeva, Pop-Lazićeva i Srbija je povela 9:5.

 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kolja

pre 4 godine

Ova utakmica treba da se pusti ,pre vaznih utakmica, u svim sportovima ,nasim sportistima!Ovo je primer borbe za grb,za dres drzave koju predstavljas,ovako izgleda ostaviti srce na terenu.Veliko BRAVO.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59