• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2019

15:16

IZDAJNIK - OVAJ ČOVEK JE RUSIJI POMAGAO U DOPINGU, PA JE RASKRINKAO! Pobegao je u Ameriku i promenio izgled!

Ostali sportovi

IZDAJNIK - OVAJ ČOVEK JE RUSIJI POMAGAO U DOPINGU, PA JE RASKRINKAO! Pobegao je u Ameriku i promenio izgled!

Podeli vest

Rusiju je iz svih velikih sportskih takmičenja na četiri godine izbacila Antidoping agencija zbog manipulacijama vezanih za korišćenje nedozvoljenih sredstava

Grigori Rodčenkov pre više od godinu i po dana optužio ruske sportiste, tvrdeći da postoji sistemski doping, kao i da mu je život ugrožen "jer Kremlj želi da on prestane da priča".

Nakon izbijanja skandala 2015. godine, Rodčenkov je prebegao u Ameriku, gde se od januara 2016. godine nalazi u programu zaštite svedoka. U zamenu za to, pristao je da sarađuje sa istražiteljima WADA.

Bivši zvaničnik antidoping angencije Rusije (RUSADA) koji se od 2015. godine nalazi u Americi, dao je prošle godine intervju i zbog toga je promenio lični opis. "Iz bezbednosnih razloga" obrijao je brkove, ofarbao kosu i obukao pancir. Kako bi donekle  postupak, rekao je da postoje informacije da mu je život ugrožen i da su zbog toga preuzete određene mere. Rodčenkov je istakao da veruje da je predsednik Rusije Vladmir Putin bio upoznat sa doping programom uprkos negiranju Kremlja.

RUSI OČAJNI! PUTINE, POMOZI! Veliki udar, reakcija vlasti mora da bude snažna!

RUSKI FUDBALERI MOGU NA SVETSKO PRVENSTVO, ali samo pod jednim uslovom!

 

- Nisam lažov. U Rusiji nisam govorio istinu, ali od kako sam došao u Sjedinjene Američke Države, govorim istinu - rekao je Rodčenkov osvrćući se na tvrdnje ruskog predsednika da sve optužbe iznosi u dogovoru sa američkim službama.

Grigori Rodčenkov, je iskusni hemičar i bivši direktor RUSADA, na čijem čelu je bio od 2005. do 2015. godine. Dar za hemiju nasledio je od roditelja koji su nekada bili vrhunski sovjetski lekari. Tokom školovanja bio je vredan i uzoran đak, kasnije i student. Pre nego što je postao direktor državne anti-doping agencije, radio je u petrohemijskoj industriji.

RUSI SU LAGALI, PROMENILI SU NEKOLIKO HILJADA PODATAKA! Nenad Dikić, predsednik odbora za doping kontrolu ADAS, za INFORMER.RS: Teško ih je braniti, napravili su najmanje 10 velikih prekršaja!

RUSIJI ZABRANJENO UČEŠĆE NA SVIM TAKMIČENJIMA 4 GODINE! Ovo je neviđena kazna u istoriji sporta! NEZAPAMĆENO!

 

Njega je novembru 2015. godine suspendovala Međunarodna anti-doping agencija (WADA) zato što je učestvovao u lažiranju testova pod pokroviteljstvom države.

Nakon što su ispitane tvrdnje koje je izneo, ruskim sportistima zabranjeno je učestvovanje na Zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu. Zbog toga je 168 takmičara iz Rusije takmičilo  pod neutralnom zastavom, a kojima je Međunarodni olimpijski komitet uputio poziv da učestvuju nakon što je dokazano da su "čisti".

 

 


Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DUSAN

pre 4 godine

DEMOKRATIJA PA JOS TO AMERICKA SA IZDAJNIKOM SVOJE ZEMLJE LEPO MOZDA TO NIJE CIST RUS PA MU I NIJE STALO DO RUSIJE

Rocky68

pre 4 godine

Za takvog coveka, kazna mora biti surova, primer za ostale izdajnike, nadam se da ce sistem bivseg KGB da proradi i da nece moci FBI da ga zastiti, da li je on svestan, koju je stetu napravio Rusiji, citava generacija sportista upropascena.Nadam se da cemo uskoro cute lepe vesti iz zlocinacke drzave USA

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija