• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2019

11:26

NAŠE LAVICE U IGRI ZA OLIMPIJSKE IGRE! Rukometašice preživele Dansku posle drame, Katarina Tomašević činila čuda!

Ostali sportovi

NAŠE LAVICE U IGRI ZA OLIMPIJSKE IGRE! Rukometašice preživele Dansku posle drame, Katarina Tomašević činila čuda!

Podeli vest

Rukometašice Srbije remizirale su protiv selekcije Danske (26:26) i tako ostale u igri za plasma na OI

Naše devojke su pred ovaj meč saznale da ne mogu u polufinale, ali... Motiv su bile Olimpijske igre i činjenica da selekcija Ljubomira Obradovića može da se nađe u kvalifikacijama za ovo takmičenje.

Kako je Nemačka nešto kasnije izgubila, Srbija će igrati za peto mesto protiv Crne Gore, a učešće u borbi za OI je već obezbeđeno.

Duel je počeo dosta tvrdo sa obe strane. Golovi su dosta teško padali, a Srbija je na startu pokazala da može da igra izuzetno čvrstu odbranu. 

Naše devojke su imale dva gola prednosti (5:3), a prednost je mogla da bude još veća da je Srbija preciznija sa linije sedam metara (dva promašaja). Srbija je nastavila da melje, a posle 15 minuta igre na semaforu je stajalo 7:3 i selektor rivala je morao da zatraži minut odmora! 

Danska se polako budila, ali agresivnom igrom naša selekcija u ovom delu igre nije dozvoljavala povratak. Katarina Tomašević je činila čuda na golu.

Usledila je serija rivala, a posle tri vezana gola naša prednost se istopila na 13:10. Do kraja su obe ekipe po jednom zatresle mrežu za konačnih 14:11 na poluvremenu.

Ponovo smo se mučili sa linije sedam metara, dok je Danska dobro ušla u nastavak meča. Kristina Lišević je "bombom" sa distance umirila rivalke, ali igralo se gol za gol (15:13).

Nismo igrali dobro, ali je Katarina Tomašević uspevala da pokrije sve. Naš golman bio je poput zida. Ipak, Danska je prišla na samo gol zaostatka (16:15).

Dugo se igralo gol za gol, a Srbija je suviše lako prosula svoju prednost. Nismo mogli da napravimo prednost u ovom delu meča. Usledila je kriza igre Danske, ali rezultat je bio 20:19.

Devojke su srljale iz greške u grešku, a na 10 minuta do kraja rival je prvi put poveo sa 20:21, uz seriju od tri gola. 

Ponovo su izabranice selektor Obradovića pokazale da su prave lavice, ginule su, pokušavale da ostanu u meču, a Pop-Lazić je šestim golom na meču donela 23:23, a onda je Lavko sa sedam metara postavila 24:24.

Usledilo je nekoliko glupih grešaka, naivno isključenje (25:26), ali je Katarina Tomašević ponovo držala Srbiju u igri.

U poslednji minut utakmica Danska je ušla sa golom prednosti. Kristina Lišević je na 30 sekundi do kraja pogodila za 26:26, a rival je imao 20 sekundi za napad, nisu pogodili za veliki remi.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija