• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index

12.01.2020

21:10

BURA! OSVAJAČ SREBRA SA SRBIJOM OZBILJNO UDARIO NA RUKOMETNI SAVEZ! Sve je posledica katastrofalnog vođenja, oni na rukomet gledaju kao na izvor svojih prihoda!

Ostali sportovi

BURA! OSVAJAČ SREBRA SA SRBIJOM OZBILJNO UDARIO NA RUKOMETNI SAVEZ! Sve je posledica katastrofalnog vođenja, oni na rukomet gledaju kao na izvor svojih prihoda!

Podeli vest

Nekadašnji igrač naše rukometne reprezentacije Nikola Manojlović ozbiljno je udario na Rukometni savez Srbije nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva. On je za Hrvate govorio o lošim rezultatima "orlova"

Gde su koreni propasti srpskog rukometa i u čemu je razlika između Hrvatske i Srbije,  hrvatski "Index.hr" razgovarao je sa Nikolom Manojlovićem, bivšim reprezentativcem koji je osvojio srebro sa našom selekcijom 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

PERUNIČIĆ NE ŽELI SA SELEKTORSKE KLUPE! Selektor rukometaša pričao o ostavci i odgovorio zašto najbolji igrač u Evropi ne igra za reprezentaciju!

- Ovo što se događa sa srpskom reprezentacijom u Gracu nije slučajno. Sve je to posledica katastrofalnog rada u Rukometnom savezu Srbije u posljednjih 20 godina. Ljudi koji tamo rade ne žive za rukomet, oni žive od njega. Rukomet shvataju kao izvor svojih prihoda. Sve je to uzrok onoga što danas gledamo na terenu. Nisu krivi ni igrači ni stručni štab, kriv je nerad tokom dugog niza godina. Srpski rukomet je paradoks u svetskim razmerama. Uvek smo imali odlične igrače, igrača je uvek bilo i biće, ali do nekog pravog rezultata ne možemo doći. Tužno je da smo u tom periodu uzeli samo jednu medalju, a i nju smo osvojili na domaćem terenu, kad smo svi bili naterani da damo svoj maksimum da se ne osramotimo pred našim navijačima. Ilić je godinama bio jedan od najboljih svetskih igrača, Vujin je svetska klasa, Srbija ima Nenadića koji je najbolji evropski igrač prošle godine, Simić je osvojio Ligu šampiona, a Cupara fantastično brani u Veszpremu. Imamo igrača, ali ili ih iz nekog razloga ne vodimo ili ako ih i vodimo, za reprezentaciju igraju neuporedivo slabije nego u svojim klubovima - rekao je Manojlović za Index i nastavio:

- Nemamo problem samo s muškim rukometom. Ista je stvar i sa ženskim. Sistem ne postoji. Reprezentacija Jugoslavije je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu osvojila zlato i u muškoj i u ženskoj selekciji. To nikad niko više nije uspeo da uradi. Zato što je postojao jasan i organizovan sistem. Srbija je promenila desetak selektora u jako kratkom vremenskom periodu. Nijedan od njih nije dobio šansu da odradi celi olimpijski ciklus. Rezultati mladih selekcija su katastrofalni, premda imamo nekoliko odličnih mladih igrača. Najbolji primer je juniorsko SP u Brazilu gde smo imali nekoliko momaka koji su igrali ozbiljan rukomet, a mi umesto da se borimo za zlato, morali smo igrati onaj President Cup, koji igraju najgore selekcije na turniru. Selektor je smenjen par dana pre turnira, a reprezentaciju su dali Dejanu Periću koji je tada bio selektor A selekcije. Totalni haos na svim poljima - dodaje nekadašnji reprezentativac.

Foto: Starsportphoto

Manojlović smatra da Nenad Peruničić nije kriv za situaciju u kojoj se nalazi srpski rukomet, ali smatra da je njegovo postavljanje na klupu reprezentacije samo jedna u nizu loših odluka u rukometnom savezu Srbije.

- Teško mi je njega definisati. Peruničić je jednostavno produkt užasnog sistema. Bio je izuzetan igrač, ali kao trener nije uradio baš ništa što bi bilo zalog da dobije selektorsku stolicu. U Zvezdi je promenio više od sto igrača u nekoliko godina koliko je bio trener, a nije napravio ništa. Bez novca nema ni rezultata, a samim tim ni on nije mogao napredovati kao trener. Njegovo postavljanje na selektorsku funkciju smatram neprimerenim. Ne zato što je on loš čovek ili što je bio loš igrač, već zato što je kao trener bio nepripremljen za tu poziciju. Savez ga nije pripremao za tu poziciju. Nije mu data nijedna mlađa selekcija da se uči poslu selektora, već je odmah dobio seniorsku selekciju da se uči na njoj. Dečje bolesti morao je proživljavati s najboljom ekipom. Meni je to neshvatljivo. Bili smo 18. na SP-u, a ove kvalifikacije smo prošli samo zahvaljujući čudnim rezultatima i neobičnom spletu okolnosti. U pripremnom periodu imali smo samo jednu pobedu, protiv Egipta kod kuće kad je Egipat došao s nekom trećom ekipom. Peruničić ima svojih ograničenja kao trener, ali je u prvom redu produkt sistema koji ne valja - istakao je Manojlović.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penziner

pre 4 godine

Svaka cast !!! Apsolutna istina !!! Dosta vise foliranja !!!

Misirac

pre 4 godine

Nije stvar u Nenadu, najveće zlo po Srpski sport je Predrag !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija