• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2020

22:03 >> 21:59

(VIDEO) SRBIJA NEMOĆNA I PROTIV HRVATA! Neslavan kraj učešća na Evropskom prvenstvu, "orlovi" se bez pobede vraćaju kući!

Ostali sportovi

(VIDEO) SRBIJA NEMOĆNA I PROTIV HRVATA! Neslavan kraj učešća na Evropskom prvenstvu, "orlovi" se bez pobede vraćaju kući!

Podeli vest

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je i u trećem meču grupne faze Evropskog prvenstva. Od naše selekcije ovog puta bolji su bili Hrvati sa 21:24 (10:8)

 

Nije moglo protiv Belorusije, pa ni protiv Crne Gore, a ni sa Hrvatima naša selekcija se nije provela bolje. Treći poraz u isto toliko mečeva za kraj učešća na Evropskom prvenstu. Dobra igra tokom prvog dela i vođstvo posle prvog poluvremena (10:8) lako su ispušteni u nastavku pa je propala prilika za dostojan oproštaj i odlazak iz Graca sa koliko toliko boljim utiskom.

Utakmica je počela golom Hrvata, a precizan je bio Mandić, nakon čega je usledio odgovor Zoran Nikolić. Naši su uspeli i po drugi put da odgovore preko Radivojevića i izjednače rezultat, ali je do isteka prvih 10 minuta Hrvatska došla do 4:2. Srbija je na početku duela imala problem sa realizacijom, kao i tokom čitavog prvenstva.

Nakon dva promašena zicera naših Duvnjak je pogodio i nastavio seriju "vatrenih". Loša realizacija nastavila se i kako je meč dalje odmicao. Ni sedmarac nije bio pretvoren u pogodak. Ipak, uspeli su "orlovi" preko Lazara Kukića i njegova dva brza gola da izjednače na 6:6 pa je u tom period viđena rezultatska klackalica.

Srbija je prvi put uspela da povede u 23. minutu meča preko Ivana Mosića za 9:8, a onda su Kukić (četiri gola na meču) i Đukić izveli najlepšu akciju na meču za dva gola prednosti naše reprezentacije pa su izabranici Nenada Peruničića otišli na odmor sa rezultatom 10:8.

 

 

Drugi deo igra počeo je golom Hrvatske, ali su naši ekspresno odgovarili i čuvali dva gola prednosti. Hrvati su uspeli da brzo odgovore preko Duvnjaka i Horvata i ponovo vrate meč u egal. Crnoglavac je, ipak, ponovo doneo prednost, a Cupara nastavio da dominira na golu.

 

 

Rival je uspeo da smanji, a onda i Nikolić da pokaže sjajne reakcije i sačuva gol od napada naših rukometaša. Onda je usledio pad "orlova" koji su u dva navrata prodali lopte Hrvatima i usledilo je vođstvo od 16:14 "vatrenih".

Hrvati su na 10 minuta do kraja došli do četiri poena prednosti i trasirali sebi put ka trećoj pobedi na Evropskom prvenstvu. Jeftine reakcije i prodate lopte dok je prazan gol našeg tima koštale su nas još dva primlena pogotka i zaostatka 16:21.

Do kraja je Srbija uspela da smanji zaostatak Sretenovića, Radivojevića (četiri gola na meču) i Ilića. Međutim, Hrvati nisu dozvolili preokret pa su se "orlovi" porazom oprostili od učešća na Evropskom prvenstvu.

SRBIJA - HRVATSKA 21:24 (KRAJ)

19.40 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Hrvatske. Meč bez rezultatskog značaja može poslužiti "orlovima" kao pokušaj popravka lošeg utiska koji je do sada ostavljen na navijače u Srbiji. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Graca.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vera

pre 4 godine

Kakvo je to proklestvo srpskog rukometa od 91g...? Inače ako je u Srbiji nogomet po englizmu fudbal kako to da i rukomet nije handbal?

MilosObilic1389

pre 4 godine

Боље да смо послали универзитетску екипу - уместо ових назови "професионалаца", којима се тресу гаће и испада лопта - на сваком другом кораку...!! О селектору нећу... Ипак штета што нема неку школу...! Можда би се мање дерао на играче а боље користио психологију и тактику у игри...Он је само мали рукометни ... - "Дунстер"....Који је некада играо рукомет па јадан мисли да "има појма"...

Lala iz Banata

pre 4 godine

Хрвати играју тактику са "Два Индијанца"...И ми уместо да окренемо лопту на крило, упорно играмо напад - на бекове и око њихове зоне, где нам "индијанци" секу лопте и дају 5 голова из контре...!! Па људи, да не знам да овај Перуничић нема мозга, рекао бих: "Намештена Утакмица"...!! Али , пошто видим да дечко појма нема и не распознаје "бело и црно" у рукомету, мислим да би требало да поднесе часну оставку, и да се "торња" у 3 П.М. јер је показао интелигенцију... - "кишне глисте"...на све 3 утакмице...!

kviki

pre 4 godine

zao mi komentatora ponadao se... ipak hrvatska kad zaigra ozbiljno pravi razliku.

Lala

pre 4 godine

Uh kakva sramota. U misiju rupub da se sakrijete dunsteri jedni. A trener je bez komentara!!!

Jovana Lepa

pre 4 godine

Hrvati imaju patriotizam. Uvek kada se njihovi sportisti takmice oni svi kao jedan ginu za dres, pevaju Tompsona, navijaju. A nasi se ponasaju kao da ih je sramota sto su Srbi...

Tomislav

pre 4 godine

Pa nemrem vjerovati da mi nećete objaviti komentar. Pa idem probat ovako. Pa dajte već jednom prestanite pljuvati svoje rukometaše. Dečki su dobri, ali nasu su bolji. Čestitam na tenisu i ženskoj odbojci, mi smo trenutno bolji u rukometu i nogometu. Dajte da sportasi isprave ono sto su politicari zaje...i. Danas je 2020. Dajte nasoj djeci da žive

Tomislav

pre 4 godine

Pa dajte stanite pljuvati po svojim rukometašima. Naši su bili bolji, a i realno su puno bolji. Ali zato su vaši dali sve od sebe. Dajte sportu i sportašima da rade ono što su političari zastali. Svaka čast na tenisu i košarci, mi smo trenutno bolji u nogometu i rukometu. I to je to. Danas je 2020.

shooster

pre 4 godine

Hrvati su nekad bili sila u kosarci i dan danas imaju bre solidne igrace a nas rukomet nikad nije ni zivo.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija