• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2020

14:01 >> 13:30

SUROVI "DELFINI" UNIŠTILI RUMUNE! Mandić rešetao i poslao poruku rivalima!

Ostali sportovi

SUROVI "DELFINI" UNIŠTILI RUMUNE! Mandić rešetao i poslao poruku rivalima!

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su savladali Rumuniju 15:7 u utakmici drugog kola B grupe Evropskog prvenstva u Budimpešti

Držali su se Rumuni nekako tokom prve dve četvrtine. Ali, delfini, kojima je UNIQA zavnično osiguranje, su ubacili u brzinu u trećoj četvrtini, izrešetali rivale, dobili taj deo igre sa 5:1 i rešili pitanje pobednika.

Prvi napad imali su Rumuni, ali nisu uspeli ni da šutiraju ka golu. Radu je ipak doneo prednost rivalima nakon što je isključen Nikola Jakšić. Međutim, nije to dugo trajalo, Filipović nam je doneo egal, a potom Ćuk, Mitrović i Aleksić odveli delfine na 4:2. Rumuni su do kraja četvrtine uspeli da smanje rezultat, ali je Mandić stavio tačklu, pa je Srbija bila na "+2" pred drugu četvrtinu 5:3.

DRAMA U BUDIMPEŠTI I PORAZ OD HRVATICA! Naše veterpolistkinje doživele još jedan neuspeh!

(VIDEO) "DELFINI" OČEKIVALI TEŽAK MEČ! Filipović: Moramo bolje u odbrani!

 

Mandića je zaustavila prečka na startu nastavka meča, pa su Rumuni smanjili rezultat na 5:4. Potom su se još jednim sjajno Rumi odbranili, ali nisu delfini dozvolili da dođu do egala. Dedović je na minut i po do kraja poluvremena vratio Srbiji dva gola prednosti (6:4), pa je tim rezultatom završeno prvo poluvreme. 

SRBIJA - RUMUNIJA 15:7 (5:3, 1:1, 5:1, 4:2)

Bazen: Duna aren. Sudije: Erkan Turkan (Tur), Peter Balzan (Mlt)

SRBIJA: G. Pijetlović (gk), Mandić 4, Dedović 2, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović (gk)

RUMUNIJA: Tik (gk), Radu 2, Negrean, George 1, Antipa, Prioteasa 1, Georgesku 1, Fulea, Georgelfi, Oanta 2, Giban, Vančsik, Abrudan (gk).

 

Usledila je furiozna treće deonica naših momaka, koji su slomili rivala i obezbedili trijumf. Kapiten Filipović je uvećao vođstvo Srbije na 7:4, ali su se Rumuni brzo vratili na "-2". Međutm, Jakšić je posle asistencije Mandića naplatio igrača više, a Dedović je nastavio da rešeta rivale - 9:5. Potom je usledila bomba Andrije Prlainovića, novi gol Aleksića koji je definitivno rešio pitanje pobednika. Srbija je pred poslednju deonicu imala velikih šest golova prednosti. 

Malo su se naši opustili u poslednjoj deonici, pa je Rumunija napravila 2:0 i smanjila minus. Međutim, Ranđelović je lepim golom okončao tu seriju, a Mandić je ugasio svaku nadu Rumunima da bi mogli nešto da urade. 

Na dva minuta do kraja meča videli smo najlepi gol na šampionatu. Aleksić je dodao loptu Mandiću, koji je iz okreta i bez gledanja zatresao mrežu Rumuna, potom još jednom dokusurio rivala - 15:7.

 

12.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola Evropskog prvenstva u vaterpolo između Srbije iz Rumunije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz "Duna arene" u Budimpešti.


Tagovi:

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija