• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2020

18:40 >> 18:37

DRAMA U BUDIMPEŠTI PRIPALA ŠPANCIMA! Srbija poražena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Ostali sportovi

DRAMA U BUDIMPEŠTI PRIPALA ŠPANCIMA! Srbija poražena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Naša vaterpolo reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj od Španije posle boljeg izvođenja peteraca 10:9 (6:6)

 

Selekcija Dejana Savića kojoj je UNIQA zvanično osiguranje nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva. Velika drama i peterci u Budimpešti pripali su Španiji koja će u dalju borbu za medalju.

VATERPOLO SENZACIJA! Crna Gora izbacila PRVAKA SVETA!

Utakmica je počela u nešto slabijem ritmu na obe strane terena. Ređali su se promašaji Alberta Munariza, ali i Miloša Ćuka. "Delfini" nisu uspeli da iskoriste igrača više. Ipak, Dušan Mandić probio je bedem "furije" i doveo našu reprezenciju do prednosti. Španci su tokom prve četvrtine u jednom momentu imali i dva igrača više u bazenu, ali ni to nije bilo dovoljno da se savlada Srbija.

Kad nije mogao Nemanja Vico, opet je Mandić bio precizan! Sjajni srpski vaterpolista nastavio je sjanu formu na ovom prvenstvu. Međutim, do kraja prve četvrtine uspeo je Alvaro Granados da smanji rezultat na 2:1.

Foto: Starsportphoto

Odlični Lopez Vinedo sjajno je branio šuteve Mandića i Filipovića. Odlični golman Španije uspevao je da sačuva minimalni zaostatak svoje selekcije... međutim Sava Ranđelović odlično se snašao i vratio Srbiju na dva gola prednosti (3:1). Španci su brzo uzvratili kao i kod prvog pogotka, Francisko Fernandez je odlično završio napad.

Felipe Roha nastavio je dobru igru svoje selekcije i odlično realizovao peterac. Španci su se tako vratili na egal (3:3). Serija se nastavila kada je Bernat Sarauha pogodio i po prvi put doveo svoju selekciju do prednosti na dva minuta do kraja prvog poluvremena. Srbija nije uspela da iskoristi dva igrača više pa je na odmor otišla sa dva gola minusa jer je Sarauha još jednom savladao Branislava Mitrovića za 3:5.

Foto: Informer

Ni drugi deo igre nije počeo sjajno po "delfine". Danijel Lopez ponovo je odbranio šut Ćuka. Nikola Jakšić uspeo je da prekine seriju odličnim udarcem i vrati Srbiju na gol minusa. Mogao je nakon toga Ćuk da se konačno upiše u strelce, ali je opet Lopez sjajno branio.

Da Srbiju čeka težak zadatak pokazao je Felipe Perone pogotkom za 4:6. Ćuk je konačno pogodio u završnici treće četvrtine i to baš kada je bilo najpotrebnije. Srbija je tako smanjila na 5:6 pred ulazak u poslednju deonicu.

Mandić je sjajnih udarcem uspeo da nam donese dugo čekano izjednačenje na šest minuta do kraja meča. Stefan Mitrović je imao priliku da "delfinima" vrati prednost, ali je Lopez ponovo briljirao na golu. U poslednja dva minuta ušlo se sa 6:6.

Nudili su se Španci, ali Srbija nikako nije uspevala da savlada Lopeza. Andrija Prlainović šutirao je na minut do kraja, ali golman "furije" je opet bio perfektan i zakazao izvođenje peteraca.

Tamo su Španci bili smireniji, a golman Lopez sa dve odbrane poneo titulu najboljeg igrača na utakmici. "Furiju" u polufinalu čeka bolji iz duela Hrvatske i Grčke dok će se Srbija boriti za peto mesto.

KRAJ! SRBIJA - ŠPANIJA 6:6 (2:1, 1:4, 2:1, 1:0) (PETERCI 3:4)

PETERCI:

1:0 - FILIPOVIĆ!

1:1 - Perone!

1:1 - MAŠI PRLAINOVIĆ!

1:1 - MITROVIĆ BRANI MUNARIZU!

1:1 - MAŠI I MANDIĆ!

1:2 - Delgado pogađa!

2:2 - ALEKSIĆ!

2:3 - Larube!

3:3 - ĆUK!

3:4 - Granados, Španci u polufinalu!

17.30 - Utakmica je upravo počela.

17.15 - U prvom četvrtfinalnom meču Crna Gora je napravila iznenađenje pobedom nad Italijom sa 10:8 i sada čeka boljeg iz duela domaćina Mađarske i Rusije.

17.03 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču četvrtfinala Evropskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Španije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz "Duna arene" u Budimpešti.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VLADO

pre 4 godine

HAJDE SAD MALO KOLEKTIVNO PLAKANJE ! ! U SVEMU STE NULA I TO VELIKA.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija