Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2020

17:00 >> 15:58

SRBIJA POSLE DRAME SLOMILA ITALIJU! "Delfini" pobedom stavili tačku na Evropsko prvenstvo!

Ostali sportovi

SRBIJA POSLE DRAME SLOMILA ITALIJU! "Delfini" pobedom stavili tačku na Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Italiju sa 8:7 u meču za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti

Delfini su vodili posle prve četvrtine, ali su Italijani predvođeni Di Fulviom i Filjolijem drugi deonicu dobili sa 4:1, pa su na poluvremenu vodili sa 6:4. Uspeli su ipak naši momci, kojima je UNIQA zvanično osiguranje, da se konsoliduju, uzvrate udarac i vrate se u meč pred poslednju deonicu i nakon dramatičnog finiša pobedom se oproste od Evropskog prvenstva. 

Fauliran je na startu meča Vico, a Filip Filipović je sa peterca doneo prednost našem timu. 
Di Fulvio je doneo izjednačenje "azurima" , koji su potom preokrenuli rezultat na 2:1. Međutim, Aleksić je brzo poništio prednost Italijana. Potom je Mitrović briljirao na golu, a kapiten Filipović je vratio vođstvo Srbiji - 3:2. 

HRVATI LIKUJU, JER JE SRBIJA OSTALA BEZ MEDALJE: Ne možete uvek da budete prvi!

VAŽNO JE POKAZATI KARAKTER! Mitrović: Pobeda za kraj!

 

Sudije su u finišu četvrtine razbesnele naše igrače i selektora Savića, jer nisu svirali očigledan faul na Mandiću.

Foto: informer

 

Italijani su na startu duge četvrtine iskoristili igrača više i poravnali rezultat na 3:3 preko Filjolija, koji je onda i doneo vođstvo svom timu. Di Fulvio nas je zabrinuo kada je pogodio za 5:3, ali je Ranđelović brzo smanjio vođstvo rivala.

Posle nove situacije sa igračem više, Italija je došla do nove velike prednosti. Di Fulvio je nastavio da muči naše igrače, pa je Italijan vodila na poluvremenu sa 6:4.

SRBIJA - ITALIJA 8:7 (3:2, 1:4, 2:0, 2:1)

 

Bazen: Dunav arena. Sudije: Cvart, Kun.

SRBIJA: G. Pjetlović, Mandić 1, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pjetlović, Vico, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović.

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 3, Luongo, Filjoli 2, Fondeli, Veloto, Rencuto, Ečenike, Figari, Bodegas 1, Aikardi 1, Dolče, Nikosia.



Di Fulvio ne prestaje da nas muči, ali je na sreću pogodio stativu, pa onda izblokiran Filjoli. Italija je ostala sa igračem manje što je iskoristio Ćuk i smanjio rezultat na 6:5. Imali su "azuri" još nekoliko dobrih šansi, ali su se naši dobro branili.

Vico je poslao Filjolija da se malo odmori, što je iskoristio Jakšić i poravnao rezultat na 6:6 pred poslednju četvrtinu.

Posle "-2" Srbija je došla na "+1". Prednost našem timu vratio je Milan Aleksić, nakon kontre je matirao Italijane na startu četvrte četvrtine za 7:6. Aikardi je ipak doneo novi egal. Italijanski napadač se sjano snašao i doneo izjednačenje svom timu - 7:7.

Kada je bilo najpotrebnije usledila je bomba Mandića za novo vođstvo Srbije 8:7 minut i po do kraja meča. Potom su se naši sjajno odbranili, sačuvali prednost i šampionat završili na petom mestu.

 

Foto: informer

 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija