• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2020

14:38

NEMA ODLAGANJA OLIMPIJSKIH IGARA! Zdravlje i bezbednost su prioritet,  pripreme u toku...

Ostali sportovi

NEMA ODLAGANJA OLIMPIJSKIH IGARA! Zdravlje i bezbednost su prioritet, pripreme u toku...

Podeli vest

Nakon sednice Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, predsednik MOK Tomas Bah održao je konferencijski video sastanak sa predstavnicima svih evropskih nacionalnih olimpijskih komiteta, a vezano za razvoj situacije globalnog širenja koronavirusa

Na sastanku su učestvovali predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, generalni sekretar Đorđe Višacki i izvršni direktor Damir Štajner.

Članovi izvršnog odbora i članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta doneli su odluku da se
pripreme u Tokiju za održavanje Olimpijskih igara nastavljaju u punom obimu. MOK će i u narednim danima kontinuirano pratiti razvoj situacije i u skladu sa tim će delovati u saradnji sa savetima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije i drugih nadležnih ustanova kada je u pitanju širenje koronavirusa. Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta i ovom prilikom istakao je da su zdravlje i bezbednost svih učesnika, posetilaca i organizatora Olimpijskih igara prioritet te da će se u skladu sa time delovati u danima koji su pred nama.


Podvučeno je da je i Vlada Japana opredeljena da se Olimpijske igre održe u zakaznom terminu, kao i da postoji nepodeljena podrška lidera grupe G7, najrazvijenijih zemalja sveta. Tokom sastanka  naglašeno je da je važno da se izbegnu sve spekulacije oko odlaganja i otkazivanja Olimpijskih igara, kao i da je do Olimpijskih igara ostalo još puna 4 meseca, te da u ovom trenutku nema razloga da se donose bilo kakve krajnje odluke.

ŠTA ĆE BITI SA OLIMPIJSKIM IGRAMA? Nadmetanje bez navijača, odlaganje ili normalno održavanje?

OTKAZUJU SE KVALIFIKACIJE? "Orlovi" idu direktno na Olimpijske igre?



Međunarodni olimpijski komitet, kao i uvek do sada, na prvo mesto stavlja zdravlje i dobrobit svih građana sveta, sportista i svih učesnika Olimpijskih igara i tako će se i ubuduće ophoditi, u skladu sa preporukama i instrukcijama najrelevantnijih svetskih stručnjaka iz oblasti medicine, uključujući i Svetsku zdravstvenu organizaciju.

Foto: ap photo

 


U narednom periodu, Međunarodni olimpijski komitet će u saradnji sa međunarodnim sportskim
federacijama izaći sa novim modelom kvalifikacija za Olimpijske igre za one kvote i norme koje još
nisu raspodeljene, uvek stavljajući kao prioritet zdravlje sportista i osoba iz njihovog najužeg stručnog okruženja. Na sastanku sa nacionalnim olimpijskim komitetima dogovoreno je da 30. jun ostane krajnji rok kada sve kvalifikacije treba da budu okončane, kako bi se neometano izvršile sve pripreme za kvalitetan prijem sportista u Tokiju.

TEŠKO ĆE SE IGRATI U TOKIJU! Maljković otkrio šta se dešava sa OI!

SRPSKA TENISERKA U STRAHU! Nina Stojanović u kandžama dva virusa!



Tokom sastanka, generalni sekretar OKS, Đorđe Višacki se obratio učesnicima i rekao je:

- Olimpijski komitet Srbije u potpunosti podržava stav Međunarodnog olimpijskog komiteta da su bezbednost i zdravlje sportista, kao i svih učesnika Olimpijskih igara na prvom mestu. U narednim danima zajedno sa državnim organima Republike Srbije, Olimpijski komitet Srbije će raditi na tome da zajedno prevaziđemo i ovaj izazov.

Prioritet delovanja Olimpijskog komiteta Srbije u narednom periodu ostaje briga o poštovanju svih
preporuka i uputstava Vlade Republike Srbije od strane vrhunskih sportista i osoba iz njihovog
neposrednog stručnog okruženja.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija