• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2020

12:50

Mozzart i Koordinaciono telo pomažu sigurne kuće u Srbiji!

Ostali sportovi

Mozzart i Koordinaciono telo pomažu sigurne kuće u Srbiji!

Podeli vest

U saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, kompanija Mozzart donirala je televizore i prateću opremu za sigurne kuće u 13 gradova u Srbiji. Televizori su namenjeni školarcima smeštenim u ovim ustanovama, kako bi redovno pratili školski program

Potpredsenica Vlade Srbije i predsednica Kooridnacionog tela prof. dr Zorana Mihajlovic istakla je da su u kriznim situacijama kada je neophodna kućna izolacija žene pod još većom pretnjom od nasilja, ali pozvala sve da čuvajući zdravlje sačuvaju i prisebnost, jer se nasilje neće tolerisati. 

- Sa kompanijom Mozzart nastavljamo saradnju kako u borbi protiv nasilja nad ženama tako i kroz podršku žrtvama nasilja koje su smeštene u sigurnim kućama širom Srbije. Važno je da u teškim trenucima kroz koje prolazimo ne samo mi, već ceo svet, ne zaboravimo na potrebe najugroženijih. Nadam se i da će mališani koji su trenutno u sigurnim kućama lakše pratiti nastavu i da ćemo svi zajedno iz ovog izazovnog vremena izaći u jedan lepši svet - izjavila je Mihajlovićeva. 

Iz kompanije Mozzart ističu da postoji bojazan da nasilje nad ženama još više eskalira u situaciji vanrednog stanja i samoizolacije, što je potvrdjeno u brojnim zemljama sveta. 

- Još jedan problem su deca koja su kao žrtve nasilja zbrinuta u sigurnim kućama i koja usled zatvaranja škola sada svoje časove prate putem televizije u prostorijama prihvatilišta, od kojih mnoga nemaju adekvatne uslove za omogućavanje redovnog obrazovanja školarcima usled vanrednog stanja. Drago nam je da smo danas uneli malo radosti u sigurne kuće širom Srbije. Deci koja ovde borave, sigurno je teško što će biti razdvojeni od drugara, a kako ne bi zaostajali u gradivu, kompanija Mozzart je donirala televizore svim sigurnim kućama u Srbiji - izjavio je Borjan Popović iz kompanije Mozzart. 

Kroz kampanju Stop nasilju nad ženama, kompanija Mozzart i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost animirali su više od 600 sportista ne bi li se više i glasnije pričalo o nasilju koje žene trpe, koje je tu i koje je naša realnost.

- Od decembra aktivno vodimo kampanju sa našim najistaknutijim sportistima i Vladom Srbije i uporno ponavljamo da je nasilje nedopustivo, da se mora prijaviti i pozivamo sve da na nasilje otvore oči, da se bore za sebe i svoj život - rekao je Popović.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija