• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2020

15:51

PORUKA IZ SRBIJE! Maljković: Odlaganje OI prava odluka, zdravlje prioritet!

Ostali sportovi

PORUKA IZ SRBIJE! Maljković: Odlaganje OI prava odluka, zdravlje prioritet!

Podeli vest

Olimpijski komitet Srbije (OKS) pozdravlja današnju odluku o odlaganju Olimpijskih igara, jer je, kako se navodi u saopštenju, pvenstveno usmerena na očuvanje zdravlja i bezbednosti svih sportista

Predsednik OKS Božidar Maljković izjavio je da su u OKS mišljenja da je Međunarodni olimpijski komitet doneo pravu odluku time što je odložio Olimpijske igre.

- Kako sam i svaki put do sada rekao, zdravlje sportista mora biti na prvom mestu i ovo je upravo pokazatelj da je MOK odgovorna i ozbiljna organizacija koja čuje i poštuje glas sportista i nacionalnih olimpijskih komiteta. Ova odluka sigurno nije bila laka ni za Međunarodni olimpijski komitet, ni za japansku stranu, ali ona pokazuje da ideja olimpizma prevazilazi sport i uvek radi u koristi čoveka i čovečanstva - istakao je Maljković.

Kako je naveo, svima nama predstoji ozbiljan poduhvat da se prvo izborimo sa ovim podmuklim virusom, a onda nakon toga da sve planove i aktivnosti prilagodimo novoj situaciji u kojoj se niko nikada do sada nije našao.

- Siguran sam da će sportisti i svi ostali ljudi od sporta kad sve ovo prođe, uspeti da se na najbolji mogući način pripreme za najveći sportski događaj na našoj planeti - poručio je Maljković.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija