• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2020

16:48

NAJEŽIĆETE SE! ZLU SE NE NAZIRE KRAJ! Legendarni trener uplašen: Situacija u Italiji je strašna, užasna!

Ostali sportovi

NAJEŽIĆETE SE! ZLU SE NE NAZIRE KRAJ! Legendarni trener uplašen: Situacija u Italiji je strašna, užasna!

Podeli vest

Legenda vaterpola Ratko Rudić, jedan od najtrofejnijih trenera svih vremena (17 klupskih, 9 reprezentativnih trofeja), je u karantinu u Italiji

Trener Pro Rewak otkrio je kako izgleda život u žarištu koronavirusa, koji je u Italiji odneo preko 10000 života.

- Preživljavam, ali me strah što se kraj ovom zlu ne nazire - reko je za Index Rudić.

- Želio sam da dođem u Hrvatsku, imao sam kartu, ali nisam uspeo. Ostao sam u Reku. Šta je tu je. Trener sam i možda je moja moralna dužnost da ostanem tu dok ovo traje. Dobro sam koliko mogu biti u ovoj situaciji. Čitav život sam bio sportista pa mi disciplina nije strana. Pridržavam se mera opreza, puno čitam... Sve je blokirano, sve je zatvoreno. Jednom nedeljno možete da izađete po namirnice i do apoteke. Ćerka mi je u Milanu, a ti svakodnevni razgovori s njom me spašavaju - kaže nam Rudić.

(VIDEO) KAKAV POTEZ VATERPOLISTA! Momci, KAPA DOLE! Evo šta su uradili kako bi POMOGLI NAPAĆENIM ZEMLJACIMA!

MNOGI KRIJU DA SU ZARAŽENI! Bura u Italiji! Fudbaler Sampdorije besan na klubove!

 

Iako su brojke mrtvih i dalje stravične, postoji optimizam jer je trend pozitivan. 

- Koliko god to morbidno zvučalo, ti podaci nude veru da je virus u silaznoj putanji i da se stanje popravlja. Međutim, situacija je strašna, užasna. Nisam epidemiolog, ali ovih dana puno čitam o tome. Ovaj virus je posebno opasan jer je nepredvidiv. Bolest se ne širi samo od onih koji su zaraženi i koji imaju simptome. Opasnost je puno veća kod onih koji te simptome nemaju, a bolesni su. Takvih je deset puta više. Toga me najviše strah. Zato je potrebno da se svi strogo pridržavaju samoizolacije i svih mera koje je država donela. Samo se tako mogu spasiti životi. 

LAGALI SU NAS! Ispovest igrača Intera: Mislili su da je to problem samo u Kini, zdravstvo u Italiji se srušilo!

MOLIM BOGA DA U SRBIJI NE BUDE KAO U ITALIJI! Podraščanin o užasu na "čizmi": Mrtvih je sve više!

 

Smrtonosni virus najviše je pogodio Italiju. Mnogi stručnjaci tvrde da je možda razlog za to činjenica da su nonšalantno pristupili virusu kad su pale prve žrtve.

Teško je to reći. Osim Kine, Koreje, Singapura i tih egzotičnih zemalja, niko na svetu virus u početku nije najozbiljnije shvatio. Francuzi su do poslednjeg trenutka tvrdili da se ne radi o infekciji, pogledajte što se događa u Španiji, pa njma je zdravstveni sistem u kolapsu, a o tome što se događa u Americi i što ih tek čeka bolje da ne pričam. Nezahvalno je govoriti da su Italijani neozbiljno ušli u rat s virusom. Ako i jesu, nisu ništa više od ostatka sveta. U početku nisu prihvatili drastične mere da vojska bude na ulicama, ali sad se i to promenilo.

Sport je danas u drugom planu. Rudić ne veruje da će situacija brzo popraviti.

- Skeptičan sam prema nastavku takmičenja ove godine. Nema smisla. Tome u prilog ide i otkazivanje Olimpijskih igara. Igrači su dobili šta da rade dok su kod kuće ali to nije dovoljno za vrhunske rezultate. Čak i da se bolest povuče. Ko može preuzeti odgovornost na sebe i pokrenuti sportska takmičenja dok postoji opasnost da se pandemija opet raširi? Niko.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija