• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2020

10:15

VOLONTERI MOZZARTA stali su uz svoj narod i državu!

Ostali sportovi

VOLONTERI MOZZARTA stali su uz svoj narod i državu!

Podeli vest

Vozači ove kompanije Goran i Ilija svaki dan opskrbljuju Infektivnu kliniku, bolnicu na Sajmu, domove zdravlja, ali naše najstarije, kojima isporučuju pakete….

Umesto kladioničarskih listi, vozači kompanije Mozzart od prvog dana uvođenja vanrednog stanja razvoze – medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, humanitarne pakete pomoći….Umesto da opskrbljuju Mozzartove poslovnice, odredišta su im postale Infektivna klinika, improvizovana bolnica na Sajmu, domovi zdravlja, ali i pragovi domova naših najstarijih sugrađana, kojima isporučuju pakete….

Foto: mozzart

 

U ovoj kompaniji, regionalnom lideru u oblasti priređivanja igara na sreću, kažu da nije bilo ni potrebe da se u ovom trenutku čeka poziv države, već je stavljanje u službu narodu doživljeno kao nešto o čemu u se mnogo ne razmišlja.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kaže da su zbog aktuelne situacije u Gradu, svi resursi maksimalno angažovani, sve zdravstvene i ustanove socijalne zaštite se detaljno dezinfikuju - bolnice, domovi zdravlja, narodne kuhinje, zatim celokupan sistem GSP-a…

- Dezinfekciona sredstva se koriste u ogromnim količinama, a sve te tone treba nabaviti i dostaviti svakog jutra na odredišta. Međutim, uvideli smo da nam treba pomoć i obratili se kompaniji Mozzart koja i tokom čitave godine učestvuje u društveno odgovornim aktivnostima koje Grad organizuje. Kompanija Mozzart nam je kroz samo nekoliko sati poslala kombije i vozače, stavili su svoje resurse na raspolaganje Gradu i to je primer društveno odgovornog poslovanja u svakoj situaciji i prilici. Pozivamo sve privredne subjekte da se isto ponašaju i pomognu zajednici u kojoj posluju – kaže Nikola Nikodijević.

U Mozzartu ističu da su se odmah prihvatili posla, kako bi sve ekspresno organizovali i priskočili u pomoć sugrađanima. Kao i uvek, ni trenutka se nisu dvoumili oko toga da li će izaći u susret.

- Niko ovo nije očekivao, ali ako je već tako, osećamo da radimo nešto za opšte dobro. Vozimo zaposlene u Zavodu za biocide i medicinu na razne zadatke, preuzimanje robe, odlazimo u servise, radi preuzimanja popravljenih pumpi, preuzimamo donacije, isporučujemo hlor za Infektivnu kliniku, kolega je baš jutros vozio opremu kojom je njihova ekipa sterilisala privremenu bolnicu na Sajmu. Nema stajanja, idemo dalje – priča Goran Ristić, vozač u kompaniji Mozzart

Njegov kolega Ilija Stojanović objasnio je šta je bio njegov posao...

- Moj posao konkretno je razvoz opreme za zaštitu i dezinfekciju. Uglavnom su isporuke za smeštajne centre za zaražene, Sajam, Infektivnu klinika, bolnica dr Dragiša Mišović. Obezbeđena nam je zaštita, maske i rukavice, ljudi su prijatni i saradnja funkcioniše izuzetno dobro. Utisci su pozitivni, svi imaju isti cilj, a na prvom mestu je zaštita svih. Osećam se izuzetno korisno što pomažem u ovoj situaciji.

Iz Mozzarta poručuju da će nastaviti da pomažu sa svim svojim resursima kako bismo svi zajedno iz nevolje koja nas je snašla izašli kao pobednici. Ilija i Goran svakako to već jesu..


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija