• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

12.04.2020

19:15

KRALJ ODOBOJKE U SVOJOJ OAZI! Evo kako selektor "orlova" provodi vreme u izolaciji!

Ostali sportovi

KRALJ ODOBOJKE U SVOJOJ OAZI! Evo kako selektor "orlova" provodi vreme u izolaciji!

Podeli vest

Veliko Gradište... Kao i svi tako su se i mnogi naši sportisti našli na udaru pandemije koronavirusa, pogotovo oni koji svoje angažmane imaju u inostrastvu. Kako se vratiti kući u svoju Srbiju u kojoj je ipak najbolje i najsigurnije, pitanje je o kome su svakodnevo razmišljali mnogi, s obzirom na to da su na sve strane države ukinule avio i pomorski saobraćaj , granice zatvorene.

Selektor Srpskih orlova, Slobodan Boba Kovač, jedan je od njih koji je protekle
sedmice nekako uspeo da se domogne svoje zemlje gde trenutno boravi u
samouizolaciji u trajanju od 28 dana, u svojoj oazi mira vili "Lago" na Srebrnom
jezeru.

 

Ovo je nešto čemu se niko nije nadao da će uzeti ovoliko maha. Situacija je postala više nego alarmantna, pogotovu u zemljama koje su označene kao žarišta pandemije, a zapravo tamo je i najviše naših sportista. Ja sam nekako uspeo letom iz Moskve preko Varšave, čiji klub Jastrežebski vodim, preko konzulata da se vratim u Srbiju. Naravno i u Poljskoj su sa pojavom koronavirusa preduzete sve mere zaštite od strane tamošnje Vlade pa iako sam imao dobre uslove ipak mi je bilo jako teško i imo sam veliku potrebu da se vratim kući. Testiranja se i u Poljskoj obavljaju po prioritetima , tako da su podvrgnuti isključivo oni sa jasnom kliničkom slikom na koronavirus a ne svi. Ne slažem se sa konstatacijama ponekih da je ovde teško i da testova nema . Nema ih nigde dovoljno. Nama je sticajem okolnosti uprava kluba orgnizovala testiranje i na svu sreću svi smo negativni - kaže Slobodan Kovač koji jedva čeka da mu se supruga Tanja i sin David pridruže koji se takođe nalaze u samoizolaciji u Kragujevcu.

Foto: Vesna Jović

Inače, kako nam je ova odbojkaška legenda otkrila sada je sve što je isplanirano
po ptanju daljih aktivnosti reprzentacije Srbije stavljeno pod znakom pitanja. U planu je bilo okupljanje zakazno za 1. jun kada bi se krenuloi sa priprema i treninzima.

- Mi razmišljamo sada bukvalno od danas do sutra. Ove godine je prvenstvo završeno svuda. Sve plaćenije lige još početkom marta kada je i moralo zbog pandemije. Za sledeću godinu u planu je bila Liga nacije, Olimpijada i Evropsko prvenstvo. Sada je sve velika nepoznanica. Svako ima svoju računicu, koliko je izgubio zbog čitave situacije. Tako smo i mi razmišljali o orgnizovanju turnira sa pojednim reprezentacijama , međutim za sada se još uvek ništa nezna. Jedino što mogu reći Vama, da je preko naše i ostalih ambasada organizovan konvoj koji će tokom noći stići u Banovce u Hrvatskoj i dovesti naše odbojkaše, reprezentativce iz Italije u Srbiju. Za sada je dolazak sigurno potvrđen za Lisinca, Podraščanina, Krsmanovića , Okovića i Bataka. Narano, nakon detaljnih pregleda svi će 28 dana provesti u smoizolaciji. U stalnom smo kontaktu, kao šef stručnog štab upućen sam u sve i za sada su svi hvala Bogu dobro, pa ćemo videti dalje kako će se odvijati situacija - ističe Kovač.

Foto: Vesna Jović

Inače , koliko je ovaj čovek velika legenda i dobar primer humanosti i solidarnosti , pokazao je mnogo puta pa i ovoga . Pri povratku u Srbiju uz konsultacije sa Konzulatom u Poljskoj, ponudio se da pomogne nekolicini naših ljudi koji su se našli u nevolji . Budući da se on nalazio na 30 kilometara od Česke granice u Katovicima u jednom rudarskom mestu,izborio se da svojim automobilom poveze Srpske studente koje je COVID 19 baš tu zatekao i koji nisu imali čime da se vrate. Vozio ih je sve, do Varšavskog aerodroma. Ovo sve potrđuje da je pord velikog sportiste naš selektor i veliki čovek. Pa zato i nije uzalud rečeno "Jedan je Boba Kovač".

Foto: Vesna Jović

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija