• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2020

15:03

Mozzart i sportisti igrali za Infektivnu kliniku - prikupljeno 1.400.000 dinara!

Ostali sportovi

Mozzart i sportisti igrali za Infektivnu kliniku - prikupljeno 1.400.000 dinara!

Podeli vest

Posle prvog Mozzart humanitarnog All Star turnira u video-igri FIFA 20 prvotimac Crvene zvezde Veljko Nikolić uručio pomoć ustanovi koja leči obolele od virusa korona

Prvi Mozzartov humanitarni All Star turnir u video-igri FIFA 20 okupio je neke od najboljih srpskih sportista, privukao veliku pažnju javnosti, ali je najvažnije da je ispunio osnovni cilj:  prikupljanje pomoći za Infektivnu kliniku u Beogradu, ustanovu u kojoj radi lekari-heroji, koji se svakodnevnobore za živote najteže obolelih sugrađana od virusa korona.

Mozzart je obezbedio 10.000 evra pomoći, a na tu cifru dodati su svi gubitni tiketi odigrani na ovo takmičenje, pa je prikupljeno ukupno 1.400.000 dinara koje je Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra u Beogradu predao polufinalista turnira Veljko Nikolić, prvotimac Crvene zvezde.
 

- Srećni smo što Mozzart i sportisti misle na nas u ovako teškom trenutku. Pokazali su da su ne samo dobri sportisti već i dobri ljudi. Hvala im u ime kolektiva Infektivne klinike i bolesnika -istakla je doktorka docent Ivana Milošević, zamenica direktora Кlinike za infektivne i tropske bolesti КCB koja je primila donaciju, dodajući da medicinski radnici stoički podnose napore:
 

- Mi nemamo izbora, moramo da budemo na visini zadatka u svakom smislu i da ne posustajemo ni na jedan način, posebno ne duhom. Svi su već iscrpljeni merama izolacije, pa je dobro i da se na neke druge načine pomaže, kao što su sportisti pokazali na ovom primeru. Moram da napomenem da se i nadalje moramo pridržavati svih mera.

Foto: mozzartsport

Ovo je jedna u nizu donacija srpskom zdravstvu kompanije Mozzart, koja je dosad donirala preko 400.000 za borbu protiv virusa korona, a učestvovala je i u brojnim drugim akcijama. U jednoj od njih, sa FK Crvena zvezda, čiji je ekskluzivni beting partner, obezbeđeni su paketi pomoći za najstarije navijače crveno-belih. Saradnja je nastavljena učešćem mladog veziste Veljka Nikolića na humanitarnom All Star turniru, gde je stigao do polufinala.
 

- Drago mi je što sam i na ovaj način, igrajući od kuće u sjajnoj akciji Mozzarta, mogao da doprinesem da se prikupi 1.400.000 dinara. Svi oni koji su igrali na tom tuniru pokazali su da su veliki ljudi, nadam se da smo pomogli. Čast mi je što sam bio deo svih humanitarnih akcija koje je organizovala Crvena zvezda. Pokazala je koliko je veliki klub a ja ću se uvek rado odazivati svim sličnim pozivima - istakao je Nikolić, dodajuči da je trofej pripao stvarno najboljem igraču FIFA 2020 Ivanu Šaponjiću.

Mozzart je već nastavio sa novim humanitarnim akvivnostima, pa tako od srede od 21.00 na Sportklubu 1 možete pratiti drugi All Star humanitarni turnir, takođe sa plemenitom misijom pomoći u borbi protiv virusa korona.

- Moram da izrazim zahvalnost fudbalerima Veljku Nikoliću, Luki Joviću, Ivanu Šaponjiću, Luki Adžiću, Borisu Radunoviću, Nikoli Milenkoviću, Mihajlu Neškoviću i košarkašu Luki Mitroviću što su se odazvali našem pozivu da budu deo humanitarnog turnira. S obzirom na to da se radi o popularnim sportistima, svojim imenima doprineli su prikupljanju pomoći za Infektivnu kliniku, što je i bio osnovni cilj turnira. Verujemo da je u ovim vremenima važno ostati dobro raspoložen, i mi smo ovim turnirom želeli da onima kojima nedostaju sportski prenosi na Sportklubu pružimo dobru zabavu, i ujedno da obezbedimo dodatnu pomoć srpskom zdravstvu. Uspeli smo u tome, i zato već od srede kreće novi All Star turnir, na kojem će nam se pridružiti i bosanski reprezentativci Amer Gojak i Darko Todorović, kao i NBA igrač Džanan Musa, prikupljaćemo pomoć za bolnice koje zbrinjavaju pacijente obolele od virusa COVID-19 u Beogradu i Sarajevu i sigurni smo da ćemo opet biti uspešni - ističe Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.


Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija