• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2020

13:15

Mozzart donirao novu medicinsku opremu Opštoj bolnici u Kikindi!

Ostali sportovi

Mozzart donirao novu medicinsku opremu Opštoj bolnici u Kikindi!

Podeli vest

EKG aparat, centrifuge za laboratorije, dozatori i tehnička oprema u vrednosti većoj od milion dinara uručena je ovoj zdravstvenoj ustanovi

Domaća kompanija Mozzart svoju višegodišnju kontinuiranu podršku zdravstvu nastavila je u Kikindi, donacijom novog EKG aparata, centrifuga za laboratoriju, dozatora, zatim računarske opreme... Dr Jovan Jakonić, zamenik direktora Opšte bolnice u Kikindi zahvalio se i istakao koliko je ova donacija značajna

- Laboratorija i analize krvi bez centrifuge ne mogu da se rade, a naša bolnica je ostala na jednoj centrifugi, i to više puta servisiranoj. Dve nove centrifuge, koje su deo donacije kompanije Mozzart, omogućiće neuporedivo brže i sugurnije analize krvi i nama olakšati uslove za rad.  Kikinda je među prvim gradovima postala žarište virusa korona, pa su i mere za sprečavanje širenja virusa uvedene brže i zahvaljujući tome je sada situacija s koronom u Kikindi stabilna. Donirana oprema nam je veoma značajna za rad u redovnim, a posebnom u vanrednim okolnostima, stoga se u svoje lično i ime bolnice zahvaljujem Mozzartu na donaciji - navodi dr Jakonić

U Kikindi je ukupno registrovano 30 slučajeva virusa korona, od kojih su tri imala fatalan ishod. Lekari i osoblje ove bolnice navode da su spremno odregovali na epidemiju zahvaljujući čemu je i obim širenja zaraze sveden na minimum.

Iz Mozzarta poručuju da ova kompanija godinama podržava rad bolnica i kliničkih centara, često kreirajući i namenske akcije za prikupljanje sredstava za kupovinu najsavremenijih ortopedskih, akušerskih i drugih aparata. Donacija Opštoj bolnici u Kikindi je kako navode, posebna jer će s opremom koja je donirana laboratorija ove ustanove moći lakše i brže da radi analize i samim tim će Kikinđani u svom gradu dobiti bolju zdravstvenu negu, što je suština društveno odgovornog ponašanja – održivo i dugoročno pomoći što većem broju ljudi.

Mozzart je u prethodnih mesec dana donirao više od 100.000 evra bolnicama u Beogradu, Nišu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Ćupriji, Kosovskoj Mitrovici..


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17