• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2020

15:23

ŠPANSKO ISKUSTVO U SRBIJI! Novi selektor poručio: Srbija mora da bude na svim takmičenjima!

Ostali sportovi

ŠPANSKO ISKUSTVO U SRBIJI! Novi selektor poručio: Srbija mora da bude na svim takmičenjima!

Podeli vest

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Španac Toni Đerona, izjavio je da će se stoprocentno posvetiti reprezentaciji, bez obzira što obavlja funkciju trenera francuskog Šarta

- Moj angažman biće 100 odsto. Neće biti nikakvih problema da pored obaveza koje imam u svom klubu Šartu, pratim igrače i planiram akcije reprezentacije. U vremenu smo kada sve utakmice možete pratiti uz pomoć novih tehnologija. Kada me je RS S kontaktirao, pričali smo o planovima, ne samo vezanim za seniorsku reprezentaciju, već i za mlađe reprezentativne selekcije i srpski rukomet u celosti - rekao je Đerona za sajt RSS.

POTVRĐENO! Srbija dobija STRANCA ZA SELEKTORA!

OGLASIO SE NOVI SELEKTOR SRBIJE! Đerona zna RECEPT za uspeh!



- Mislim da tu može poslužiti špansko iskustvo iz prethodnih godina, organizacija seminara, sastanaka između trenera, sve sa ciljem da razmenjujemo iskustva, da razgovaramo o taktici i učinimo sve da idemo napred. Reprezentacija je sastavljena od igrača, i naša misija je da im pomognemo da ostvare svoj maksimalni potencijal u klubovima. Ako to bude tako, biće lakše i reprezentaciji. Kao određeni cilj, mislim da reprezentacija mora da bude prisutna na svim takmičenjima i postiže bolje rezultate nego što je to bilo u poslednjih desetak godina - naveo je Ðerona.

Španac je prihvatio izazov rada sa reprezentacijom zemlje o čijem rukometnom nasleđu zna mnogo i veoma ga ceni.

- Samo bi trebalo da pogledate najbolje timove i lige u Evropi i sve će vam biti jasno. Tamo igra mnogo srpskih igrača. Naravno, ne poznajem mnogo srpske timove, ali sam odgledao sezone Metaloplastike i Vojvodine u SEHA ligi i EHF Kupu, gde sam otkrio neke mlade igrače za koje mislim da su velika budućnost srpske reprezentacije. Naravno, mnogo bolje poznajem neke starije generacije, s obzirom da sam imao to zadovoljstvo da radim sa nekima od njih -  rekao je Đerona, koji je istakao pozitivno iskustvo u radu sa srpskim igračima.

Foto: starsport

 



- Tokom rada u Barseloni imao sam priliku da radim sa Škrbićem, Peruničićem, Perićem, Nenadićem. Bilo je to neverovatno iskustvo za mene kao mladom trenera u tom trenutku, da im pomognem, ali i da učim od tako iskusnih i talentovanih igrača - kazao je on.

- Sećam se Petra Nenadića 2007. godine, koji je bio jako mlad, ali već neverovatan igrač. Ne mogu da zaboravim ni Milana Kalinu. On je i tada, i danas, član Barselone. Posle 16 godina u Barseloni, radio sam u Kataru sa Darkom Stanićem i Zoranom Đorđićem, a Zoran mi je bio i trener golmana u reprezentaciji Tunisa. Kao što i sami možete da zaključite, bio sam počastvovan da radim sa velikim zvezdama srpskog rukometa -  zaključio je Đerona.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija