• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2020

21:20

ŠPANAC NA KLUPI SRBIJE TVRDI: Nema lakog protivnika u kvalifikacijama!

Ostali sportovi

ŠPANAC NA KLUPI SRBIJE TVRDI: Nema lakog protivnika u kvalifikacijama!

Podeli vest

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je posle žreba za kvalifikacije da nema lakih protivnika i da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo

Srpski rukometaši će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine igrati u Grupi jedan sa Francuskom, Belgijom i Grčkom.

ODRŽAN JE ŽREB! Srbija dobila rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo!

- Naš cilj je da se plasiramo na prvenstvo i to se nije promenilo ni sada posle žreba. U današnjem rukometu morate poštovati sve timove, nema lakih protivnika, ali Srbija zaslužuje da se nađe na tom takmičenju i siguran sam da će tamo i biti. Očekujem da ćemo spremni dočekati kvalifikacije u novembr. Svi ljubitelji rukometa u Srbiji znaju da je Francuska veliki tim i da će dve utakmice sa njom biti dobra prilika da vidimo na kom smo nivou. Kada se odmerite sa najboljima, shvatite gde ste u stvari. Moraćemo da igramo perfektno kako bismo došli u šansu da ih pobedimo- istakao je Đerona.

Foto: beta/ap photo

- Belgija je već bila protivnik u kvalifikacijama. Naš tim je imao loš dan kod kuće, ali zato je igrao odličnu utakmicu u gostima. Moraćemo dobro da igramo kako bismo ih savladali. Belgijanci imaju dosta igrača u dobrim ligama i određeno iskustvo pobeđivanja, zato ćemo morati dobro da odigramo. Već su nam pokazali šta može da se desi ako nismo fokusirani. U Grčkoj je rukomet u razvoju. Imaju dosta igrača u inostranstvu, ali i reprezentacija raste, naročito kada igra kod kuće pred svojim navijačima. Pobedili su Severnu Makedoniju u oktobru 2018. godine i odigrali veoma dobar meč sa Islandom u kome su remizirali juna 2019. godine- dodao je Đerona.

Kvalifikacije će početi u novembru i trajaće do maja sledeće godine. Plasman na kontinentalni šampionat obezbediće po dve ekipe iz osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirana tima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija