• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

22.06.2020

19:10

BOR PLAČE ZA SVOJOM BOBANOM! Otišla je najbolja, proglašena trodnevna žalost!

Ostali sportovi

BOR PLAČE ZA SVOJOM BOBANOM! Otišla je najbolja, proglašena trodnevna žalost!

Podeli vest

Žitelji Bora, ali i čitave Srbije od juče su u velikoj žalosti. Tugom je obavijen grad rudara jer je tragičnom i preranom smrću izgubio najboljeg sportistu u istoriji sporta u gradu , tridesetjednogodišnju Bobanu Momčilović Veličković

Olimpijka i reprezentativka Srbije u streljaštvu, životnu scenu napustila je prerano, i jedan mlad život ostavio je ogromnu prazninu koja se teško može popuniti, kaže Aleksandar Milikić, prdsednik Opštine Bor u saopštenju za javnost na današnoj press konferenciji.

- Bobana je svojim dostignućima dala ogroman doprinos ne samo srpskom već i svetskom streljaštvu i ostavila neizbrisiv trag . Ta devojka bila je  pre svega  sjajan čovek, vedra, hrabra jednom rečju, neoprikosnovena. Grad Bor se sa beskarajnom tugom oprašta od svoje sugrađanke, koja je svoj pečat ostavila i svom gradu dala posebno mesto na mapi Srbije , svojim uspesima i delima - reči su predsednika Milikića, koji je uputio najiskrenije saučešće porodici ali i čitavoj sportskoj javnosti Srbije.

Uz saglasnost porodice Bobane Momčilović Veličković, Olimpijskog komiteta Srbije , Ministarstva za sport i omladinu  Vlade Republike Srbije i Streljačkog Saveza Srbje, grad Bor je proglasio trodnevnu žalost od 23. do 25.juna u znak poštovanja i sećanja na sportistu velikog srca, Bobanu Momčilović Veličković. U Boru će se održati i komemorativna  sednica, a o svim detaljima opraštanja građana Bora od velike sportiskinje javnost će biti detaljno obaveštena, stoji u saopštenju za medije grada Bora.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija