• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.08.2020

12:43

VAŽNA VEST! Srpskim sportistima besplatno testiranje na COVID-19!

Ostali sportovi

VAŽNA VEST! Srpskim sportistima besplatno testiranje na COVID-19!

Podeli vest

Svim srpskim sportistima i trenerima biće omogućeno besplatno testiranje na COVID-19 zahvaljujući sporazumu između Zavoda za sport i Direkcije za nacionalne referentne laboratorije

Kako je na svečanom potpisivanju objasnio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u sistemu sporta ima oko 500.000 ljudi i njima će, uz redovne zdravstvene preglede u Zavodu, sada biti omogućeno i testiranje na korona virus.

Ugovor su potpisali direktor Zavoda za sport Goran Bojović i direktor Direkcije Nenad Dolovac.

- Omogućavamo celokupnom sistemu sporta da ima dodatnu zaštitu i na odgovaran način preventivno saniramo zdravstvene nepravilnosti i sprečimo da se zarazi više ljudi. U sistemu sporta ima oko 500.000 ljudi, osećamo veliku društvenu odgovornost, znamo da je značajno da smanjimo mogućnost zaražavanja i nesmetano omogućavanje treninga i takmičenja - rekao je Udovičić.

Foto: printscreen tvin



On se posebno zahvalio kolegama ministrima Branislavu Nedimoviću i Zlatiboru Lončaru, koji se kako je rekao, po ko zna koji put pomogli sistemu sporta.

- Ovo je dokaz da svi zajedno kao jedan tim možemo da pobedimo nevidljvog neprijatelja, da delujemo i preventivno i odgovorno.Takođe, ovo je značajna i finansijska pomoć svim klubovima, na ovaj način olakšavamo njihovim budžetima jer besplatno svi mogu da se testiraju. Važno je i iz zdravstvenih apsekata, ali i za dalje obavljanje treninga i takmičenja - stakao je Udovičić.

U ime sportista na podršci se zahvalila olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

- Bez podrške ne bismo uspeli da pravimo vrhunske reziktate. Hvala vam što brinete o našem zdravlju i olakšavate početak novih takmičenja i treninga - rekla je Mandićeva.

Na svečanom potpisivanju ugovora u Palati Srbija bili su prisutnio ministri Nedimović i Lončar, kao i selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija