• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2020

15:48

DA OSTVARE SNOVE U SVOJOJ ZEMLJI! Ministar Udovičić čestitao mladima njihov dan!

Ostali sportovi

DA OSTVARE SNOVE U SVOJOJ ZEMLJI! Ministar Udovičić čestitao mladima njihov dan!

Podeli vest

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je 12. avgust, Međunarodni dan mladih, porukom da je omladina najvredniji resurs i kapital koji Srbija ima

- Želim da ostvarite snove u svojoj zemlji i da razvijate potencijale na ličnu i društvenu dobrobit, a mi ćemo nastaviti da vas podržavamo na puta ka vašim idealima i nagrađujemo vaš trud, znanje i uspehe. Budite aktivni, uporni, znatiželjni, hrabri i borite se za ideje koje vam omogućavaju da se ostvarite i da učestvujete u kreiranju zajednice u kojoj živite i stvarate jer vi ste sadašnjost i budućnost naše Srbije, pokretačka snaga njenog daljeg razvoja – poručio je ministar omladine i sporta.

Tema Međunarodnog dana mladih na globalnom nivou ove godine je "Angažovanje mladih za globalnu akciju”, a zbog aktuelne pandemije, biće obeležen uglavnom kroz onlajn platforme. Ministar Udovičić je zahvalio mladim ljudima na dopinosu u borbi protiv korone, prvenstveno kroz veliki broj volonterskih aktivnosti. 

Foto: MOS.gov.rs

- Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano radi na stvaranju uslova za kvalitetniji život mladih u Srbiji i u ovim uslovima jer je za nas svaki dan - Dan mladih- naveo je ministar Udovičić. 

Generalna skupština UN prihvatila je 1999. godine preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da se 12. avgust proglasi za Međunarodni dan mladih. U Srbiji se taj dan obeležava od 2007. godine, kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta koje danas ima uspostavljene osnovne mehanizme za aktivno učešće mladih u društvu, kroz rad saveza, udruženja mladih, udruženja za mlade, kancelarija za mlade na lokalnom nivou i omladinskih klubova. To je mreža sa više od 1700 aktera koji deluju širom Srbije i na njenoj održivosti rade ministarstva, lokalne samouprave, civilni i privatni sektor.

- Nastavljamo da stvaramo društvo u kome mladi u Srbiji imaju mogućnost da kontinuirano razvijaju svoje veštine, stiču nova znanja i da aktivno učestvuju u svim sferama društvenog života. Ponos naše Srbije su naši mladi, a motiv i razlog svakog stvaranja danas je njihova energija, entuzijazam i snaga za sve što je Srbija danas i za sve ono što želimo da naša Srbija bude – zaključio je ministar Udovičić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija