• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2020

14:27

(VIDEO) PLAVA ČETA JE POKORILA PLANETU! Prošlo je 20 godina, NIKADA VAM OVO NEĆEMO ZABORAVITI!

Ostali sportovi

(VIDEO) PLAVA ČETA JE POKORILA PLANETU! Prošlo je 20 godina, NIKADA VAM OVO NEĆEMO ZABORAVITI!

Podeli vest

Na današnji dan pre tačno 20 godina, 1. oktobra 2000. na Olimpijskim igrama u Sidneju, muška odbojkaška reprezentacija Jugoslavije osvojila je zlatnu medalju, pošto je u finalu savladala Rusiju sa 3:0 (25:22, 25:22, 25:20)


U polufinalu Jugoslavija je pobedila Italiju sa 3:0 (27:25, 34:32, 25:14) i tako osvojila zlato posle dve maksimalne pobede, što je bilo nezabeleženo u istoriji Olimpijskih igara.


Meč u Sidneju odigran je pred 10.000 gledalaca, a sudili su Huan Anhel Pereira iz Argentine i Bela Hobor iz Mađarske.

Tim Jugoslavije činili su Vladimir Batez, Slobodan Kovač, Slobodan Boškan, Đula Mešter, Vasa Mijić, Nikola Grbić, Vladimir Grbić, Andrija Gerić, Goran Vujević, Ivan Miljković, Veljko Petković i Igor Vušurović, a selektor je bio Zoran Gajić.
 

 

Predsednik Svetske odbojkaške federacije (FIVB) Ari Grasa da Silva Filjo i predsednik Evropske odbojkaške konfedracije (CEV) i počasni predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OS S) Aleksandar Boričić obeležili 20 godina od zlatne olimpijske medalje odbojkaša Jugoslavije.

Kako je saopštio OS S, Filjo i Boričić su se slikali se u Lozani pored fotografije olimpijskih šampiona iz Sidneja i na taj nacin obeležili dve decenije od zlatne medalje Jugoslavije, a fotografije su snimljene su Muzeju odbojke u sedištu FIVB u Lozani.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija