• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2020

11:19

HRVATIMA NIJE DOBRO! Pre vaterpoliste ON je hrvatski dres ZAMENIO SRPSKIM, region je zatresao i mladi fudbaler!

Ostali sportovi

HRVATIMA NIJE DOBRO! Pre vaterpoliste ON je hrvatski dres ZAMENIO SRPSKIM, region je zatresao i mladi fudbaler!

Podeli vest

Hrvati su ostali u čudu pošto je Marko Radulović, vaterpolista hrvatskog porekla, odlučio je da igra za reprezentaciju Srbije, ali nije jedini koji je to uradio u poslednje vreme

Rođen je u Rijeci a tokom karijere igrao u Primorju, ali i u omladinskim reprezentacijama Hrvatske. 

Rođeni Riječanin je doneo iznenađujuću odluku nakon što već treću sezonu provodi u srpskim klubovima. On se 2018. godine preselio u Vojvodinu, godinu dana kasnije u Šabac, a ovog leta u Kragujevac, gde je pojačao Radnički.

Foto: printscreen

Marko Radulović

Komšijama sigurno nije dobro, jer se nešto slično desilo nedavno, ali u fudbalu. Mladi fudbaler Damjan Daničić, koji ima i hrvatski pasoš, i trenutno nosi dres Dinama Zagreba, odlučio je da igra za Srbiju. 

Foto: printscreen

 

Daničić je inače rođen u Zagrebu 24. januara 2000. godine, pa bi stoga nekada u budućnost teoretski mogao da nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Ali, ipak je izabrao Srbiju.

Primer imamo i u rukometu. Stefan Vujić, rođeni Riječanin, koji je igrao za Zagreb, ali i za A tim Hrvatske, sa kojim je osvojio srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 2013, pre dve godine  odlučio je da prihvati poziv Srbije i obuče dres "orlova".

- Odluku sam doneo sam bez previše razmišljanja kakvu će reakciju izazvati i slično. Tamo gde sam tražio podršku i razumevanje, tamo sa je i dobio, što mi je najbitnije. Ja sam, pre svega, običan sportista koji prati svoje snove i koji iz dana u dan želi biti sve bolji u svakom pogledu. Samo oni koji me poznaju znaju koliko sam truda i znoja, na kraju, i zdravlja nesebično dao ovom sportu. U skladu s tim, smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Ko želi, razumeće. Ko neće, ne mora - rekao je tada Vujić.

Foto: AP Photo/Darko Bandic

Stefan Vujić

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija