• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2020

17:35

HAMILTON SE IZJEDNAČIO SA ŠUMAHEROM! Jedna pobeda do novog rekorda!

Ostali sportovi

HAMILTON SE IZJEDNAČIO SA ŠUMAHEROM! Jedna pobeda do novog rekorda!

Podeli vest

Britanski vozač Luis Hamilton pobedio je u Nirburgu i tako izjednačio rekord Šumahera star 14 godina

Vozač Mercedesa Luis Hamilton se pobedom na Velikoj nagradi Ajfela izjednačio sa rekordom Mihaela Šumahera po broju pobeda u istoriji Formule 1.

Foto: AP/Photo

Sedma pobeda ove sezone i ukupno 91. u karijeri za izjednačenje sa Šumaherom. Rekord dug 14 godina može da padne vež za dve nedelje u Portugalu.

Na podijum su se popeli i Maks Ferstapen koji je u svom Red Bulu bio fantastičan i bio drugi, dok je treći bio Danijel Rikardo u Renou i to je bio njegov prvi podijum u francuskom timu.

Na ovoj trci je bio veliki broj odustajanja: posle Botasa ispali su Albon, Rasel, Okon i Lando Noris. Noris je bio među 5 najbržih vozača, ali je ostao bez snage i morao da povuče bolid uprkos velikom trudu.

Pored Hamiltonovog izjednačavanja rekorda, nedeljnu trku obeležio je i rekord koji je postavio Kimi Raikonen. Svetski šampion iz 2007. godine je na „Nirburgringu“ odvozao 323. trku, po čemu je postao rekorder, ali je i napravio veliku grešku zbog koje je kažnjen. Finac je katapultirao vozača Vilijamsa Džordža Rasela, koji je potom morao da odustane, a Kimi je kao 12. prošao kroz cilj, iza Sebastijana Fetela u Ferariju.

Hamilton na čelu generalnog plasmana sada ima 230 bodova, Botas je drugi sa 161, a Ferstapen treći sa 147.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija