• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.12.2020

16:10

POSLE UŽASNOG INCIDENTA! Potresna poruka Romana Grožana

Ostali sportovi

POSLE UŽASNOG INCIDENTA! Potresna poruka Romana Grožana

Podeli vest

Vozač Hasa Roman Grožan rekao je danas da je "video smrt kako dolazi", u strašnom incidentu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina i da je iz zapaljenog bolida izašao zbog svoje dece

Incident se dogodio u nedelju tokom trke u Bahreinu, kada je Grožan pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu nakon čega se bolid zapalio. On je bio izložen sili od 53 G. Francuski vozač je i pored toga ostao priseban, izvukao se iz zapaljenog bolida koji se prepolovio, nakon čega su mu pomogli redari i medicinsko osoblje na stazi.

On je zadobio opekotine ruku.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), Grožan će i noćas ostati u bolnici u Manami.

- Srećan sam što sam živ, što vidim stvari drugačije. Ali, imam i potrebu da se vratim u bolid, moguće u Abu Dabiju - rekao je Grožan za francuski TF1.

On će propustiti trku za Veliku nagradu Sakira u nedelju, a sedam dana kasnije na programu je poslednja trka u šampionatu, u Abu Dabiju.

Grožan je rekao da želi da vozi u Abu Dabiju kako bi "svoju priču sa Formulom 1 završio na drugačiji način".

 

 

Francuz nema ugovor za sledeću godinu, pošto je Has odlučio da promeni obojicu vozača. Ekipa je danas saopštila da će sledeće godine za nju voziti Nikita Mazepin, a očekuje se da ugovor potpiše i Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela.

Grožan je svoje bekstvo iz plamena, u kome je proveo gotovo 30 sekundi, opisao "skoro kao drugo rođenje".

- To što sam izašao iz plamena tog dana, to je nešto što će mi obeležiti život. Mnogo ljudi mi je iskazalo ljubav i podršku i to me je dirnulo i u nekim trenucima dovelo do suza. Ne znam da li reč čudo postoji i da li može da se koristi, ali rekao bih da nije bilo moje vreme (za umiranje) - naveo je 34-godišnji Grožan.

- Imao sam utisak da je bilo i duže od 28 sekundi. Video sam da mi se vizir pretvara u narandžastu boju, video sam plamen sa leve strane bolida. Razmišljao sam o mnogim stvarima, uključujući i o Nikiju Laudi i mislio sam da ne mogu tako da završim, ne sada. A onda, zbog moje dece, rekao sam sebi da moram da izađem. Stavio sam ruke u vatru, jasno sam osetio da gori šasija. Izašao sam, a onda sam osetio da me neko vuče za odelo i znao sam da sam izašao - dodao je on.

Grožanu su pomogli lekar FIA Jan Roberts i vozač medicinskog automobila na trkama Alan van der Merve.

 

 

Grožan je danas trebalo da izađe iz bolnice, ali je zadržan još jedan dan. Direktor Hasa Ginter Štajner rekao je da nema razloga za brigu što je Grožanov boravak u bolnici produžen.

- Oni su rekli da je to bezbednije, posebno zbog opekotina koje je zadobio. Rekli su da će ga zadržati još jednu noć, ali sve ide dobro - dodao je on.

Štajner je rekao i da je razgovarao sa Grožanom o incidentu.

- Seća se da je želeo da izađe i kako je izašao, to mi je veoma dobro objasnio. Pitao me je kako je završio tamo. Rekao sam mu da je skrenuo desno i prešao preko prednjeg točka bolida Alfa Taurija Danila Kvjata, da se okrenuo i udario u ogradu. On je rekao: 'Nisam video vozilo' - naveo je Štajner.

 

 

- Ne želim da mu stavljam reči u usta i kažem da se ne seća, mislim da on nije shvatio šta je uradio. Ne bih rekao da je izgubio pamćenje o tome, već da se sve odigralo toliko brzo da nije mogao ni da zapamti - dodao je on.

Štajner je rekao da još ima vremena za odluku o učešću Grožana u trci u Abu Dabiju.

- On zaista želi da bude u Abu Dabiju. Ali rekao sam mu da se oporavi i da ćemo razgovarati u nedelju ili ponedeljak i vidimo kako se oseća, da li je izvodljivo - naveo je on.

Grožana će u nedelju u trci u Bahreinu zameniti Pjetro Fitipaldi, unuk dvostrukog šampiona Emersona Fitipaldija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija