• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2020

11:33

RUKOMETOM PROTIV KORONE, POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO! Nećemo nikoga potceniti, ali ni preceniti!

Ostali sportovi

RUKOMETOM PROTIV KORONE, POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO! Nećemo nikoga potceniti, ali ni preceniti!

Podeli vest

Evropsko prvenstvo za rukometašice počinje u četvrtak i igraće se do 20. decembra u danskim gradovima Herningu i Koldingu

Šampionat Evrope bio je pod velikim znakom pitanja, pošto je dve nedelja pred početak Norveška kao domaćin, odustala od ogranizacije zbog sitaucije izazvane korona virusom.

Danska je prihvatila potpunu organizaciju, pa će ovo EP biti prvo kontinentalno takmičenje u nekom kolektivnom sportu koje će se održati u pandemijskoj 2020. godini.

U specifičnim uslovima i strogim pravilima, rukometašice će biti smeštene u "crvenom balonu", u kom je kretanje dozvoljeno samo u okviru hotela i dvorane, a sve u cilju da se mogućnost zaraze korona virusom svede na minimum.

Izabranice Ljubomira Obradović trebalo je u utorak da stignu u Dansku, ali su problemi u vezi sa testiranjima odložili put, te su jutros su krenule u Kolding, gde će sutra od 20.30 početi nastup na EP, duelom protiv Holandije.

Aktuelne svetske šampionke na kontinetalni šampionat došle su oslabljene, bez najbolje igračice Estavane Polman.

- Ne bih to rekao, to je reprezentacija koja ima sistem. Bilo je tako isto i kada je nedostajala Grot, pa se pričalo da i bez nje ne može. Došla je Polman, pa je bilo još bolje. Imaju sistem i u njega se svi uklapaju. Kada su Dance pitali šta ćete ako se povredi Mikel Hansen? Rekli su ''petorica čekaju'', a on je čovek čudo. Holanđanke imaju sistem, igraju brzo, disciplinovano, sa malo tehničkih grešaka. Taktički su veoma dobro pripremljene -  rekao je Obradović i osvrnuo se i na preostale rivale u grupi Mađarsku i Hrvatsku.

- Mađarska je ozbiljna reprezentacija koja nas čeka i u martu u olimpijskim kvalifikacijama u Đeru. Hrvatska je redovni učesnik Evropskih prvenstava. Nećemo nikoga potceniti, ali ni preceniti -  zaključio je Obradović.

Foto: fra2018.ehf-euro.com

 



Srbija igra u grupi C, zajedno sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom, a mnogo optimizma i nade polažu na ovaj šampionat.

Iako su poslednju zvaničnu utakmicu rukometašice Srbije odigrale prošle godine u decembru na Svetkom prvenstvu u Japanu, kada su u borbi za peto mesto poražene od Crne Gore, osokoljene uspehom koji ih je odveo u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, žele da nastave kontinuitet dobrih rezultata i na EP u Danskoj i nadaju se visokim dometima.

Boje Srbije u Danskoj braniće golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Kristina Graovac, leva krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, pivoti: Dragana Cvijić, Slađana Pop-Lazić, Jovana Milojević, Jelena Agbaba, desna Krila: Katarina Krpež-Šlezak, Željka Nikolić, Ana Kojić, nekovi: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević i Marija Agbaba.

Nakon duela sa Holandijom, naredni rivali biće Mađarska u nedelju od 16 sati, a sa Hrvatskom se sastaju sledećeg utorka od 18:15.

Foto: Starsportphoto

 



Po tri najbolje ekipe iz svake grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi, u kojoj se grupa u kojoj su srpske ruometašice ukršta sa grupom D, gde su Rumunija, Norveška, Nemačka i Poljska.

Titulu šampiona brane rukometašice Francuske.

Grupe: A (Herning): Francuska, Danska, Crna Gora, Slovenija; B (Herning): Rusija, Švedska, Španija, Češka; C (Kolding): Holandija, Mađarska, Srbija, Hrvatska; D (Kolding): Rumunija, Norveška, Nemačka, Poljska.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija