• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2021

13:09

ODRŽAN PRVI SASTANAK RADNE GRUPE OKS! Plan je da se sportisti što pre vakcinišu!

Ostali sportovi

ODRŽAN PRVI SASTANAK RADNE GRUPE OKS! Plan je da se sportisti što pre vakcinišu!

Podeli vest

Održan je prvi sastanak Radne grupe Olimpijskog komiteta Srbije za praćenje svih aspekata infekcije COVID-19 na sportiste i članove misije OKS na Olimpijskim igrama u Tokiju

Radnom grupom je predsedavao Prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Radnu grupu je formirao Izvršni odbor OKS kako bi se pratili svi aspekti infekcije COVID-19 i kako bi svi sportisti koji su se kvalifikovali na OI u Tokiju, ili oni koje kvalifikacije tek očekuju, mogli da dobiju pravovremenu podršku, savete i informacije u vezi sa prevencijom zaraze virusom COVID-19.

Koronavirus glavna tema

Ovu radnu grupu Olimpijskog komiteta Srbije čine eminentni stručnjaci iz najrelevantnijih institucija, uključujući i doc. dr Vericu Jovanović, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović – Batut”, doc. dr Ivanu Milošević, Zamenicu Direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije i prof. dr Tanju Jovanović, Prodekana za redovnu nastavu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na sastanku Radne grupe takođe je, imajući u vidu trenutnu situaciju izazvanu pandemijom virusa COVID-19, donet prvi set mera i preporuka za sportiste i osoba iz stručnog okruženja sportista.

Razmatrani su i protokoli za sportiste i službena lica koji treba da obezbede da svi učesnici sportskih dešavanja spremni i zdravi dočekaju nastupajuće kvalifikacije za Olimpijske igre, kao i same Olimpijske igre u Tokiju.

Prioritetno vakcinisanje

Predsednik Zdravstvene komisije OKS Prof. dr Dragan Radovanović istakao je da je glavni cilj novoformirane radne grupe da obezbedi sportistima zadovoljavajući set preventivnih mera i uslove da na Olimpijske igre u Tokio odu zdravi i bez zdravstvenih posledica koje bi izazvala infekcija COVID-19.

- Vrlo je važno probuditi svest kod naših sportista da danas nije dovoljno samo ispuniti normu da bi se kvalifikovali na Olimpijske igre, već je potrebno i da nemaju COVID-19 infekciju. Dakle, da ne budu inficirani pri samom odlasku na igre, ali ni u pripremnom periodu, jer to može ostaviti ozbiljne zdravstvene posledice.

Prema zaključku sa današnjeg sastanka, Radna grupa OKS podneće inicijativu Ministarstvu omladine i sporta da se kvalifikovanim sportistima i potencijalnim kandidatima za nastup na Olimpijskim igrama zajedno sa svojim stručnim timovima i službenim licima omogući prioritetno vakcinisanje, kako bi se umanjio rizik od oboljevanja i zaraze virusom COVID-19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija