• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2021

16:03

MOK GRMI! Neistina je da se Olimpijske igre otkazuju

Ostali sportovi

MOK GRMI! Neistina je da se Olimpijske igre otkazuju

Podeli vest

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Damir Štajner, danas su učestvovali na video sastanku koji je organizovao Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, gospodin Tomas Bah sa predstavnicima nacionalnih olimpijskih komiteta, tokom kojeg se razgovaralo o toku priprema za predstojeće Olimpijske igre Tokio 2020. godine

Pored različitih organizacionih tema u susret Olimpijskim igrama, Predsednik Bah se posebno osvrnuo natpise pojedinih medija u kojima se spominje moguće otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju koje će se održati od 23. jula do 8. avgusta.

Predsednik Bah je svim učesnicima pročitao saopštenje koje su zajednički izdali Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Japana ovim povodom.

- Danas se u medijima pojavila vest koja govori da je japanska Vlada na privatnim sastancima donela odluku o otkazivanju Olimpijskih igara zbog pandemija virusa COVID-19. Za ove navode moramo da kažemo da su kategorična neistina – navodi se u saopštenju japanske Vlade.

Na sastanku Izvršnog odbora MOK-a u julu protekle godine, doneta je odluka da će ceremonija otvaranja Olimpijskih igara biti održana 23. jula 2021. godine i da će se održati sva takmičenja i sportski događaji koji prvobitno planirani. Svi partneri rade predano na tome da se što bolje pripreme za nastupajuće Olimpijske igre. Primenićemo sve dostupne mere u cilju suzbijanja infekcije virusom COVID-19. I dalje ćemo zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Organizacionim komitetom Igara i čelnicima grada Tokija raditi na pripremi letnjih OI, sigurnih za sve učesnike – stoji u saopštenju.

- Zajedno sa našim japanskim prijateljima i partnerima, Međunarodni olimpijski komitet je posvećen tome da se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju održe Olimpijske igre – zaključak je Međunarodnog olimpijskog komiteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija