• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2021

08:56

TUGA NE PROLAZI! Bobana bi danas napunila 31 godinu! Arunović i Šekarić se kroz suze sećaju šampionke!

Ostali sportovi

TUGA NE PROLAZI! Bobana bi danas napunila 31 godinu! Arunović i Šekarić se kroz suze sećaju šampionke!

Podeli vest

Bobana Momlilović Veličković je u junu prošle godine preminula prilikom komplikacija posle porođaja

Najbolja sportistkinja Srbije za 2020. godinu ovog ponedeljka bi proslavila 31. rođendan.

Bila je dvostruka evropska šampionka u streljaštvu, a u disciplini vazdušni pištolj 10m je u februaru 2020. postala najbolja u Evropi dok je već bila trudna.

 

Foto: AP/Photo

Bobana Momčilović Veličković

Trofej u Vroclavu joj je doneo nagradu najbolje srpske sportistkinje koju je dobila posthumno. Nakon tragične smrti, njen rodni Bor je proglasio trodnevnu žalost, a na dan kada bi Bobana proslavljala 31. rođendan, nje su se sećale Zorana Arunović, saigračica iz reprezentacije, i trener Jasna Šekarić.

- Ona je prijatelj, fantastična osoba. Sjajna... Sve što bi naumila, sve je mogla da uradi. Jako lojalan prijatelj. Neko ko je voleo tufne, ko je voleo cvetove. Neko zbog koga je cela pištoljaška reprezentacija poslednjih par godina počela da voli i da nosi cvetni print i tufne, da mazi sve pse i mačke na koje naiđe. Bobana je bila ta koja bi, kada bi videla psa otišla da ga mazi. Stvarno smo se i privatno volele. Volimo se i dalje, to će uvek da bude u nama - pričala je emotivna Zorana Arunović za RTS.

Foto: Vesna Jović

 

Arunovićeva je na ivici suza uspevala da se priseti lepih trenutaka koje su zajedno proživele.

- I taj dijabetes, kada je krenulo sve, uzimala je terapiju i sve. Ali uvek je volela da priča o tome koliko voli Nutelu, čokoladne kolače i krofne. Sve kada se uzme u obzir, jedno jako lepo prijateljstvo koje se baš baš prerano završilo.

Jasna Šekarić je kao trener predvodila Bobanu Momčilović Veličković do titule prvaka Evrope u Vroclavu.

Foto: Vesna Jović

 

- Boba je neko ko je imao čvrst karakter i upravo je to vodilo ka ostvarenju cilja. Bila je posvećena, komunikativna, hrabra, odvažna u ispunjavanju svog sna u koji je verovala i nikada ga se nije odricala. Radovala se svaki put početku takmičarske sezone, pravila sam plan koji je ona uvek prihvatala bez pogovora. Bilo je teško, da, morala je da odsustvuje od kuće. Sve to je radila jer je znala da se žrtvuje i bori, zato što je imala cilj i grabila je ka njemu. Koliko puta sam ti rekla "Bravo, Bobo", i onda tvoj osmeh. Osmeh ponosa i zadovoljstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija