• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2021

10:43

JELESIJEVIĆ AKTER VELIKOG FINALA! Srpski sudija učestvovao na Evropskom prvenstvu za mešovite timove!

Ostali sportovi

JELESIJEVIĆ AKTER VELIKOG FINALA! Srpski sudija učestvovao na Evropskom prvenstvu za mešovite timove!

Podeli vest

Danska je potvrdila ulogu favorita i osvojila titulu na Evropskom prvenstvu za mešovite timove koje je uz učešće od osam najboljih selekcija Starog kontinenta održano u finskom gradu Vanta od 16. do 20. februara 2021.

U finalu danska reprezentacija bila je ubedljiva protiv Francuske (3:0) kojoj je tako pripalo srebro. Brozana odličja osvojile su Rusija i Nemačka. Čast da bude akter najznačajnijeg ekipnog takmičenja u Evropi pripala je i Goranu Jelesijeviću.

Jedinom srpski sudija sa sudijskim setrifikatom Evropske badminton konfederacije (BEC) imao je više nego zapaženu ulogu u Finskoj. Među 18 mečeva na kojima je delio pravdu bio je i okršaj ženskog singla između Dankinje Mie Blikfeld i Francuskinje Ći Šufei u velikom finalu i borbi za naslov evropskog prvaka.

Foto: Badminton savez Srbije

 

Za Jelesijevića je nastup na Evropskom prvenstvu za mešovite timove imao poseban značaj i iz razloga što je u sklopu ovog turnira održana i procena sudija koji se pripremaju za licencu Svetske badminton federacije.

Procena znanja i veština sudija se sastojala iz pisanog testa, kao i praktičnog dela suđenja na turniru, a članovi sudijskog panela BEC, Sven Sere i Kristijan Johanesen, bili su izuzetno zadovoljni učinkom našeg sudije i izrazili spremnost da ga pripremaju za sticanje sudijske licence Svetske badminton federacije u narednom periodu.

- Izuzetno sam zadovoljan svojim suđenjem na šampionatu u Finskoj, kao i činjenicom da sam sudio jednu od tri bitke finalog okršaja. Presrećan sam i zbog činjenice da sam na proceni sposobnosti sudija dobio izuzetno visoke ocene i odlične komentare od članova sudijskog panela. S tim u vezi nadam da ću u najskorijoj budućnosti dobiti još prilika da sudim na najjačim turnirima na svetu, a sve u sklopu priprema za polaganje ispita za licencu Svetske badminton federacije - istakao je Goran Jelesijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRPSKI BADMINTON NAPREDUJE BRZINOM SVETLOSTI! Možemo da imamo Olimpijca već na Igrama u Parizu 2024. godine
Ostali sportovi

SRPSKI BADMINTON NAPREDUJE BRZINOM SVETLOSTI! Možemo da imamo Olimpijca već na Igrama u Parizu 2024. godine

Osokojlena ogromnim uspesima u 2020, u kojoj su između ostalog osvojene i dva evropska juniorska odličja, velika srpska badminton porodica je u svojoj bazi u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji krenula udarnički da radi već sa prvim danima 2021. Pod dirigentskom palicom glavnog i pomoćnih trenera badminton reprezentacija Srbije, Milana Barbira, odnosno Dragana Antića i Nikole Mijačića, više desetina badmintonaca i badmintonki različitih uzrasta koristi svaku priliku da svoje umeće podigne na još viši nivo s nadom da će i u ovoj godini nastaviti da pomeraju rezultatske granice srpskog badmintona istorije na svetskoj sceni

05.02.2021

13:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija