• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.03.2021

17:06

POZNAT BROJ SRBA NA EVROPSKOM PRVENSTVU POSLE POVREDE ŠPANOVIĆEVE! Jednocifren broj reprezentativaca u Torunju!

Ostali sportovi

POZNAT BROJ SRBA NA EVROPSKOM PRVENSTVU POSLE POVREDE ŠPANOVIĆEVE! Jednocifren broj reprezentativaca u Torunju!

Podeli vest

Reprezentaciju Srbije će na predstojećem dvoranskom Evropskom prvenstvu u poljskom Torunju predstavljati devetoro atletičara

Boje Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu braniće Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 metara i Lazar Anić u skoku udalj.

Prvobitni spisak bio je duži pošto je 12 atletičara uspelo je da ostvari normu za pomenuto takmičenje, ali će ga propustiti zbog povreda.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović doživela je peh na poslednjem treningu pred EP i zbog ozbiljnosti povrede ona će propustiti borbu za svoje četvrto evropsko zlato.

Takmičar koji će probiti led biće Lazar Anić pošto su kvalifikacije skoka udalj na programu u četvrtak, 4. marta, od 19.08.

Foto: Reuters

Armin Sinančević



Anić je, kako prenosi Srpski atletski savez, rekao da je uzbudjen što će biti deo tima koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju.

- Posebno zadovoljstvo mi pričinjava i činjenica da je to prvo veliko takmičenje od 2017. na koje ću ići posle dugogodišnjeg oporavka od povrede. Ne želim da prognoziram svoj učinak tamo ali mogu da kažem da sam spremniji nego ikad. Imam malih problema sa primicačem ali moj tim i ja radimo na njegovom otklanjanju kako bih u Torunju bio u najboljem izdanju - rekao je Anić.

Foto: Starsportphoto

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović će propustiti EP


Drugog dana takmičenja na programu su kvalifikacije na 400 metara u obe konkurencije, kao i kvalifikacije u bacanju kugle gde Srbija ima dva predstavnika.

Jedan od njih biće državni dvoranski rekorder Armin Sinančević, koji je istakao da spremno dočekuje ovo takmičenje.

- Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario jako dobre rezultate i sva tri puta pobedio uz novi državni rekord Srbije, mislim da spreman dočekujem EP. Imao sam manjih povreda, ali sva sreća to je iza mene i sada imam dosta manje bolove. Očekivanja su da u kvalifikacijama budem dobar i udjem u finale, to je glavni cilj, a posle ću u finalu dati sve od sebe -  rekao je Sinančević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija