• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.03.2021

13:07

MERCEDES ODUŠEVIO! Predstavljen bolid kojim će pokušati OPET da osvoji titulu!

Ostali sportovi

MERCEDES ODUŠEVIO! Predstavljen bolid kojim će pokušati OPET da osvoji titulu!

Podeli vest

Ekipa Mercedesa predstavila je bolid W12 kojim će pokušati da osvoji osmu uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora, a njen vozač Luis Hamilton rekordnu osmu titulu šampiona Formule 1

Mercedes je zadržao dominantnu crnu boju bolida iz prošle sezone, kojom je hteo da pruži podršku borbi za jednakost i borbi protiv rasizma.

Bolid je predstavljen uz prisustvo Luisa Hamiltona i Valterija Botasa koji će petu sezonu zajedno voziti za Mercedes.

Mercedes je naveo da novi bolid odlikuju "značajne aerodinamičke promene", delom kao odgovor na nova pravila na zadnjem delu automobila, kao i poboljšanja trapa i motora, preneo je Skaj.

Foto: Printscreen You Tube

Hamilton i Botas nisu krili oduševljenje...


Hamilton je prošle sezone izjednačio rekord Mihaela Šumahera po broju šampionskih titula - sedam i broju pobeda - 95 i ove godine pokušaće da poboljša rekorde.

Botas će pokušati da ugrozi Hamiltona, nakon što je prošle sezone bio drugi u generalnom plasmanu.

Mercedes i njegovi vozači su od 2014. godine osvojili sedam duplih kruna - titule u konkurenciji konstruktora i vozača, što do sada nije uspelo nijednoj ekipi Formule 1.

- Svake godine krećemo ispočetka i definišemo prave ciljeve. To možda zvuči jednostavno ali je prokleto teško i verovatno zbog toga nema ekipa sa sedam uzastopnih šampionskih titula. Toliko stvari može da se dogodi i prirodno je navići se na uspeh, pa se s toga i ne boriti toliko za njega. Ali, ova ekipa ne pokazuje ništa od toga- rekao je direktor Mercedesa Toto Volf i dodao:


 - Sada vidim istu želju, glad i strast kao i prvi put kada sam došao u ekipu 2013. godine. Svaka sezona predstavlja novi izazov, samim tim i novi cilj koji moramo postići. Ova sezona donosi promene pravila, koje bi mogle da utiču na našu konkurentnost, uz ograničenje troškova i rad na velikim promenama pravila u 2022. godini. Uzbudjeni smo zbog tih izazova- rekao je Volf.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17