• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.03.2021

23:36

ASTON MARTIN PREDSTAVIO BOLID! Fetel će sigurno UŽIVATI! /VIDEO/

Ostali sportovi

ASTON MARTIN PREDSTAVIO BOLID! Fetel će sigurno UŽIVATI! /VIDEO/

Podeli vest

Britanski tim Aston Martin predstavio je danas novi bolid sa kojim će nastupati u predstojećoj sezoni Formule 1.

Aston Martin je poslednji put u šampionatu Formule 1 nastupao davne 1960. godine, kada nije uspeo da osvoji nijedan bod.

U predstojećoj sezoni ovaj bolid će voziti četvorostruki svetski prvak Nemac Sebastijan Fetel.

Foto: ap photo


Fetel je u u dosadašnjoj karijeri pobedio na 53 trke u šampinatu, ali je u prošloj veoma lošoj sezoni u Ferariju samo jednom uspeo da dodje do pobedničkog podijuma.

-Volim istoriju auto trka, a Aston Martin je jedno od velikih imena prošlosti, pa je zabavno biti deo povratka ove ekipe- rekao je Fetel na predstavljanju bolida.

Ovo će Fetelu biti četvrti tim u Formuli 1. Karijeru je počeo u Toro Rosu, zatim je sa Red Bulom u periodu od 2010. do 2013. godine osvojio četiri šampionske titule, a 2015. godine je prešao u ekipu Ferarija.

 
-Još nisam vozio bolid, ali mislim da izgleda sjajno. Zaista se radujem što ću ga uskoro voziti na stazi - dodao je Nemac.

Pored Fetela, Aston Martin će voziti i Kanadjanin Lens Strol, čiji je otac Lorens Strol vlasnik tima nakon što je prošle godine u aprilu preuzeo ekipu za iznos bilizu milijardu dolara.

- Aston Martin koji se vraća u Formulu 1 nakon odsustva od 61 godine imaće snažan efekat na sport, medije i navijače, izazivajući globalnu pažnju. Sada imamo sve delove, ljude i partnere, kako bismo ostvarili napredak. Čvrsto verujem da imamo savršenu kombinaciju iskustva i mladosti u Sebastijanu i Lensu -rekao je vlasnik ekipe Lorens Strol.

Tim je nakon promene vlasnika preimenovan iz Rejsing Pointa u Aston Martin, a na kraju sezone raskinut je ugovor sa dotadašnjim vozačem Meksikancem Serhiom Peresom, koji je prošle godine zabeležio jednu pobedu.

Predsezonska testiranja počeće u Bahreinu od 12. do 14. marta, a prva trka u novoj sezoni je na rasporedu 28. marta u istoj državi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija