• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S. M.

21.03.2021

19:30

POSLE KRAHA SRPKINJA! PREDSEDNICA SAVEZA ISKRENA Milena Delić: Igračice su mi se žalile, razgovarala sam sa Ljubom

Ostali sportovi

POSLE KRAHA SRPKINJA! PREDSEDNICA SAVEZA ISKRENA Milena Delić: Igračice su mi se žalile, razgovarala sam sa Ljubom

Podeli vest

Nakon što se pivot Dragana Cvijić obrušila na Rukometni savez Srbije posle debakla na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju, ni predsednica Milena Delić nije htela da ćuti

Mnoge će možda začuditi, ali Delićeva u razgovoru za Informer nije demantovala reči Dragane Cvijić da su se igračice žalile na selektora.

- Nakon što sam došla na mesto predsednika Saveza odmah sam se čula sa tri igračice. Rekle su mi da postoji nezadovoljstvo i da nema komunikacije između selektora i rukometašica. Ali, u tom trenutku nije dolazilo u obzir da igračice menjaju selektora. Imala sam u vidu činjenicu da su skoro četiri godine sa njim i da su baš sa njim izborile kvalifikacije za OI. Logično je bilo da se taj ciklus završi Igrama. Činjenica je da smo svi očekivali mnogo više, verovala sam u njih, pogotovo što sam se na pripremama uverila da je dobra atmosfera među reprezentativkama. Ali, uverila sam se i da zaista postoji sukob dva shvatanja rukometa - stare jugoslovenske škole koju je forsirao selektor i modernog načina treniranja i priprema. Trener nije odstupao od svog načina rada i došlo je do nezadovoljstva - kaže Delićeva.

Izvesno je da je Obradoviću svakako došao kraj na klupi Srbije, a Delićeva kaže da je razgovarala sa njim nakon što su se igračice žalile.

Foto: ap photo

Rukometašice posle poraza oplele po selektori


- Obavila sam razgovor sa njim i predočila mu probleme, kao i zamerke koje su imale, bez otkrivanja njihovih imena. Trudila sam se da mu sve predstavim na neki lepši način, on je specifičan čovek. Primetila sam i da ne dozvoljava igračicama da mu se obrate kad hoće da mu predlože nešto što bi im više odgovaralo. Ipak, naš razgovor je bio sasvim korektan, rekla sam mu šta Savez očekuje od njega. On je dobro reagovao i ništa mi tu nije davalo alarm za uzbunu. Tek na licu mesta sam videla sve - kaže Delićeva.

Foto: AP/Photo

 



Treba imati u vidu da je Delićeva u Savez došla krajem decembra, a da su problemi nastali mnogo ranije. Ona kaže da nije bilo realno menjati selektora tri meseca pre kvalifikacija.

- Teško je sad komentarisati bilo šta. Poznavajući Cviju, posle poraza je bila vrela krv i usijana glava. Pretpostavljam da možda nekim delom krivi nas, devojke su očekivale da ćemo mi istog trenutka da ga smenimo. Ipak, imala sam nadu da može da se napravi dobar rezultat jer je atmosfera među njima bila dobra. Što se tiče RSS, mi smo zaista sve obezbedili, obećali smo i premije u slučaju plasmana na OI. Sve što je bilo do nas uradili smo. I da smo doveli novog selektora niko ne bi mogao da garantuje da nešto može da napravi - zaključuje Delićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sneža

pre 3 godine

Gospodjo Delić... Nekada je potrebno rizikovati da bi se došlo do rezultata. Ziheraška je odluka, ostavićemo selektora, iako sa njim idemo u provaliju, jer ako ga promenimo a ne plasiramo se na OI, kritikovaće nas svi. Takav stav ne priliči nekome ko je bio vrhunski sportista. Vrlo dobro znate da tokom utakmice donosite bezbroj odluka u kratkom vremenskom periodu, neke su dobre, neke ne. Isto tako puno rizikujete i to donosi rezultat... sigurno nećemo celu utakmicu samo čuvati naš gol... nekada moramo i napadati. Da Vas podsetim da je reprezentacija CG promenila selektora 10 (slovima:deset) dana pred evropsko prvenstvo. I šta je rezultat toga??? Pa da... njih ćemo gledati u Tokiju. A rukometašice Srbije? Ni u Tokiju, ni u Parizu, a bojim se ni puno puno dalje...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija