• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2021

12:42

Udovičić objavio sjajnu vest! BOGATE NAGRADE ZA OSVAJAČE MEDALJA NA OI! Zlatna medalja donosi 70.000 evra, srebro 60.000, a bronza 50.000!

TANJUG

Ostali sportovi

Udovičić objavio sjajnu vest! BOGATE NAGRADE ZA OSVAJAČE MEDALJA NA OI! Zlatna medalja donosi 70.000 evra, srebro 60.000, a bronza 50.000!

Podeli vest

U Tokiju će danas zvanično biti otvorene Olimpijske igre (13.00, RTS1), nakon godinu dana odlaganja usled pandemije korona virusa i trajaće do 8. avgusta

Srbiju će predstavljati 86 sportista, a osvajači medalja će biti bogato nagrađeni.

Povećane su nagrade za naše sportiste na Olimpijskim igrama!

Foto: oks.org.rs

 

Osvajač zlatne medalje dobiće 70.000 vera, srebrne 60.000, a bronatne 50.000 vera, otkrio je minustar Vanja Udovičić.

 Vlada Srbije će nagraditi sportiste. Zlatna medalja donosi 70 hiljada evra, srebro 60 hiljada, a bronza 50 hiljada evra - otkrio je ministar sporta Vanja Udovičić i dodao:

- Država Srbija je uvek uz naše najbolje sportiste, što smo tokom prethodnih godinu dana jasno pokazali, prvo sa nikad većom pomoći sistemu sporta kako bi se što lakše prebrodili izazovi pandemije, a sada drastičnim povećanjem nagrada za osvajače medalja", naveo je Udovičić u saopštenju. Ostvarili smo prioritetni cilj da se naši sportisti za Olimpijske i Paraolimpijske igre pripremaju u najboljim mogućim uslovima i svakodnevno im bili na raspolaganju za ispunjenje svih njihovih potreba tokom pripremnog procesa. Uredbom kojom povećavamo nagrade za osvajače medalja želimo da pružimo dodatnu podršku i podstrek našim najboljim sportistima. Srbija je lider u regionu po izdvajanjima za osvojene medalje, i u samom svetskom vrhu. Visina nagrade je duplirana u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i identična za osvajače odličja u ekipnim i pojedinačnim sportovima, kao i za olimpijce i paraolimpijce. Sada nam preostaje da uživamo u nastupima naših najboljih sportista na Olimpijskim igrama i svim srcem zajedno navijamo za njih - izjavio je ministar Udovičić.

Foto: oks.org.rs

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija