• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2021

21:12

OKS SAOPŠTIO! Rezultati srpskih sportista u Tokiju bili su VRHUNSKI

Ostali sportovi

OKS SAOPŠTIO! Rezultati srpskih sportista u Tokiju bili su VRHUNSKI

Podeli vest

Rezultati sportista Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju očenjeni su kao vrhunski na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, koja je održana danas putem video konferencije

Kako je saopšteno, to je prva sednica nakon održanih Olimpijskih igara u Tokiju, a na sednici usvojen je izveštaj Šefa Misije sa Olimpijskih igara.

Šef Misije OKS na Olimpijskim igrama u Tokiju Nataša Janković, predstavila je članovima IO izveštaj u kojem su detaljno analizirani svi elementi pripreme i organizacije nastupa srpskih sportista na najvećem svetskom takmičenju.

Foto: tanjug/ap

Milica Mandić osvojila je prvu zlatnu medalju za Srbiju u Tokiju

U veoma iscrpnom izveštaju, između ostalog, istaknuta je polna zastupljenost tima Srbije na ovim Olimpijskim igrama koja je pokazala gotovo identičnu zastupljenost žena i muškaraca (44 žene i 43 muškarca).

Ovakav sastav Misije pokazuje nastojanje Olimpijskog komiteta Srbije da u svim segmentima sprovodi preporuke Međunarodnog olimpijskog komiteta iz Olimpijske agende 2020+5.

Izveštaj je jednoglasno usvojen i ocenjen najvišom ocenom, a usvojeni su stručni izveštaji trenera i šefa medicinskog tima.

- Analiza ostvarenih sportskih rezultata naših sportista pokazala je da je 9 osvojenih medalja (3 zlatne, 1 srebrna i 5 bronzanih) svrstalo Srbiju na 28. mesto po broju osvojenih zlatnih medalja, odnosno na 26. mesto po ukupnom broju osvojenih medalja od svih zemalja učesnica Olimpijskih igara - navodi se u saopštenju.

Foto: reuters

Drugo zlato Srbiji je donela Jovana Preković

- Medalje za Srbiju osvojene su u sedam različitih grana sporta (4 individualna). Pored navedenog, naši sportisti imali su ukupno 13 plasmana u top 10 u svojoj konkurenciji, što predstavlja povećanje u odnosu na prethodna dva izdanja letnjih Olimpijskih igara. Uzimajući u obzir napred navedena ostvarenja, članovi Izvršnog odbora jednoglasno su ocenili nastup naših sportista kao vrhunski - dodaje su saopštenju.

Na današnjoj sednici, usvojeni su kriterijumi i inicijalne liste kategorisanih sportista u okviru novog olimpijskog programa “Pariz 2024” i Razvojnog programa.

- Na ovaj način obezbeđen je kontinuitet u praćenju i finansiranju najboljih sportista Srbije u seniorskoj i juniorskoj uzrasnoj kategoriji i u ovom olimpijskom ciklusu - zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija