• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.10.2021

23:05

OGLASIO SE BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE! Sudije POKRALE naše boksere i izbacile ih sa Svetskog prvenstva

Starsportphoto

Ostali sportovi

OGLASIO SE BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE! Sudije POKRALE naše boksere i izbacile ih sa Svetskog prvenstva

Podeli vest

Potpredsednik Bokserskog saveza Srbije Slobodan Đurić optužio je sudije za "krađu" posle koje su trojica srpskih boksera izgubila u današnjim mečevima na Svetskom prvenstvu u Beogradu, a na ishod jedne borbe podneta je žalba

Kako se navodi u saopštenju, direktne odluke sudija bile su protiv srpskog boksera Omera Ametovića i "koštale ga pobede" u meču od 46 do 48 kilograma protiv Kazahstanca Temirtasa Zusupova.

U meču Pavela Fjodorova protiv Kereme Ozmena, u kategoriji do 63,5 kilograma, "usledila je i druga krađa", a kako piše, "kraj dana obeležila je najveća krađa koja je započela kao i prethodne dve, dodelom prve runde na konto protivnika srpskog boksera".

Foto: Starsportphoto

Detalj sa meča Fjodorov - Oezmen

Šampion Srbije Almir Memić boksovao je protiv Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kilograma. Prva runda bila je "čista pobeda našeg asa, ali su sudije ponovo radile protiv Srbije, što im je bila celodnevna misija", ocenio je Bokserski savez.

- Najveća krađa dogodila se u meču Memića gde su sudije kumovale pobedu Nemca i na očigled svih prisutnih u Areni napravili skandal proglasivši pobednikom Nemca koji nije bio ni na pola puta do toga. Odmah po donošenju ove sramne odluke Jovica Panić ispred BSS podneo je žalbu - rekao je Đurić.

Foto: Starsportphoto

Detalj sa meča između Memića i Šumena

- Očekuje se da zaseda sudijska komisija AIBA, da se pregledaju snimci koje smo mi odmah pregledali i koji detaljno pokazuju da je pobeda ukradena Srbiji i našem Memiću. Ovo baca ljagu na AIBA pogotovo što su na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zbog sudijskih mahinacija izgubili organizaciju na Igrama u Tokiju - dodao je on.

Srpski reprezentativac Almir Memić ne može da se pomiri sa odlukom sudija i ne prihvata poraz.

- Mislim da sam bio ubedljiv, bolji i u prvoj i trećoj rundi, dao sam sve od sebe možda i više. Protivnik je prljavo boksovao što može da se vidi na svakom snimku, a sudija u ringu ga nije čak ni opomenuo, dok je mene non-stop upozoravao na sve, svaki moj korak. Za mene je ovo veliko iskustvo, prezadovljan sam pre svega jer mi je posle meča čestitao predsednik našeg Saveza Borovčanin, selektor Piperski i treneri, ali od sudija nismo mogli dalje - naveo je Memić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija