• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2021

23:00

SVE NA JEDNOM MESTU! Evo šta Srbiju, Noleta, večite rivale, ali i kompletnu sportsku javnost očekuje u 2022. godini

Ilustracija/YouTube printscreen/Download After Effects Template

Ostali sportovi

SVE NA JEDNOM MESTU! Evo šta Srbiju, Noleta, večite rivale, ali i kompletnu sportsku javnost očekuje u 2022. godini

Podeli vest

Sportska 2022. godine biće bogata raznim takmičenjima u kojima će se za najviše plasmane boriti srpski sportisti širom sveta, a kulminacija svega biće u Kataru gde će "orlovi" zaigrati na Mundijalu

Naravno, u prvom planu pored Srbije biće Crvena zvezda i Partizan, Novak Đoković, najbolji košarkaši Srbije, rukometaši koji startuje već početkom 2022. godine... 

Fudbal

Crvena zvezda i Partizan

Najveći srpski klubovi će u 2022. godini voditi ljutu bitku za titulu šampiona Srbije, a ostatak regularnog dela Superlige će se igrati od 12. februara do 10. aprila. Posle toga sledi još sedam dodatnih kola u plej-ofu, odnosno plej-autu.

Foto: Starsportphoto

Detalj sa jednog od prethodnih "večitih derbija"

Do kraja sezone ćemo imati još dva prvenstvena "večita derbija". Prvi će se igrati na "Marakani" 27. februara, a drugi će biti odigran u prvom kolu plej-ofa na terenu ekipe koja u tom trenutku bude prva na tabeli.

Što se evropskih utakmica tiče, Partizan će 17. i 24. februara igrati mečeve šesnaestine finala Lige konferencija protiv Sparte iz Praga, dok će Crvena zvezda 10. i 17. marta igrati u osmini finala Lige Evrope.

Takođe, oba večita rivala su i dalje u igri za osvajanje Kupa Srbije.

Evrotakmičenja

Finale Lige šampiona će se ove sezone igrati u Sankt Peterburgu, 28. maja.

Foto: Tanjug

Titulu šampiona Evrope brani Čelsi

Borba za trofej Lige Evrope zakazana je za 18. maj, a domaćin će biti Sevilja i stadion "Ramon Sančez Pishuan".

Na kraju, finale Lige konferencija zakazano je za 25. maj u Tirani.

Mundijal

(21. novembar - 18. decembar)

Kao šlag na tortu, na samom kraju godine dolazi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se prvi put ne igra na leto, zbog toga što je domaćin Katar, pa bi temperature u julu bile nepodnošljive.

Selekcija Srbije je izborila direktan plasman na Mundijal, pošto je kvalifikacionu grupu prošla kao prvoplasirana, ispred moćnog Portugala.

Foto: Starsportphoto

"Orlovi" slave pobedonosni gol u Lisabonu

Žreb za Svetsko prvenstvo je zakazan za 1. april, kada će "orlovi" saznati imena rivala u Kataru.

Košarka

ABA liga, Kup Radivoja Koraća i Superliga

Ljubitelji košarke u Srbiji su ubeđeni da će u finalima ABA lige, Kupa Radivoja Koraća i Superlige Srbije gledati "večite derbije".

Foto: Starsportphoto

Detalj sa prvog "večitog derbija" ove sezone

Prvi trofej za koji će se boriti srpski klubovi biće "Žućkova levica". Za pehar Kupa Radivoja Koraća će se timovi boriti u Nišu, od 17. do 20. februara.

Regularni deo sezone ABA lige završiće se 11. aprila, potom sledi plej-of, a veliko finale se igra na tri dobijene utakmice. Međutim, za sada nisu objavljeni termini u kojim će se igrati mečevi doigravanja.

Kao i uvek na kraju sezone će se igrati Superliga Srbije u kojoj će učestvovati pet srpskih klubova iz ABA lige i tri prvoplasirana iz KLS. Međutim, datumi početka i kraja Superlige još se ne znaju.

Evroliga

Regularna sezone će se završiti 8. aprila, a potom slede dueli u plej-ofu.

Fajnal for Evrolige igra se u Berlinu, od 27. do 29. maja.

Foto: Starsportphoto

Evroligaška lopta
Evrokup

Posle grupne faze koja će trajati do 6. aprila, 19. i 27. aprila će se igrati osmina finala i četvrtfinale, polufinale je na programu 3. maja, dok se za finalnu utakmicu i dalje ne zna tačan datum i mesto odigravanja.

Eurobasket

(1. septembar - 18. septembar)

Evropsko prvenstvo u košarci igraće se u četiri zemlje, a domaćini će biti Nemačka, Gruzija, Češka i Italija.

Reprezentacija Srbije je aktuelni vicešampion Starog kontinenta, dok titulu brani selekcija Slovenije.

Srbija će se naći u grupi D koja se igra u Pragu, zajedno sa domaćinom Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Foto: Starsportphoto

Košarkaška reprezentacija Srbije
Svetsko prvenstvo za košarkašice

(22. septembar - 1. oktobar)

Za sada su plasman na planetarni šampionat obezbedile samo reprezentacije Australije koja je domaćin i Sjedinjenih Američkih Država kao olimpijski šampion.

Ostali učesnici će biti poznati posle kvalifikacionih turnira koji se igraju od 10. do 13. februara, a Srbija će u Beogradu pokušati da izbori vizu za Australiju.

Tenis

Prvi veliki sportski događaj u godini biće Australijan open koji se igra od 17. do 30. januara. Za sada još nije poznato da li će na njemu Novak Đoković učestvovati i tu pokušati da se odvoji od Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju grend slem titula.

Foto: reuters

Novak Đoković

Rolan Garos će se igrati od 22. maja do 5. juna, Vimbldon je na programu od 27. juna do 10. jula, dok je poslednji veliki turnir u godini, US Open, zakazan za period od 29. avgusta do 11. septembra.

Rukomet

Evropsko prvenstvo u rukometu igra se od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, a selekcija Srbije se nalazi u "grupi smrti". "Orlovi" će zajedno sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom ihrati grupnu fazu u Segedinu.

Foto: Starsportphoto

Rukomena reprezentacija Srbije

Što se tiče rukometašica, one će Evropsko prvenstvo igrati od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Kvalifikacije za taj šampionat još traju, a reprezentacija Srbije

Odbojka

Svetsko prvenstvo za odbojkaše igra se od 26. avgusta do 11. septembra u Rusiji. Reprezentacija Srbije će se naći u grupi A, zajedno sa Rusijom, Portorikom i Tunisom.

Svetsko prvenstvo za odbojkašice je na programu od 23. septembra do 15. oktobra u Holandiji i Poljskoj. Srbija će na tom turniru braniti titulu, ali žreb još nije održan, pa za sada nije poznato s kim će naše odbojkašice biti u grupi.

Vaterpolo

Kada je vaterpolo u pitanju, u 2022. godini će se održati i Svetsko i Evropsko prvenstvo.

Planetarni šampionat je na pragoramu od 13. do 29. maja u Japanu, dok će se kontinentalni održati u Splitu od 27. avgusta do 10. septembra.

Foto: Starsportphoto

Vaterpolo reprezentacija Srbije

ZOI

Peking će posle 14 godina ponovo biti domaćin Olimpijskih igara, ali ovog puta zimskih.

Zimske Olimpijske igre u Kini održaće se od 4. do 20. februara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar
Politika

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar

Čast mi je što sam Vučićev savremenik, što od njega svakodnevno učim i nazivam ga svojim prijateljem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo njemu, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih 12 godina", rekao je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

07.05.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija