• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.02.2022

10:24

PROGNOZIRALI MU DA ĆE OSTATI NEPOKRETAN! Neverovatna priča čoveka koji će nositi zastavu Srbije na otvaranju ZOI

Reuters

Ostali sportovi

PROGNOZIRALI MU DA ĆE OSTATI NEPOKRETAN! Neverovatna priča čoveka koji će nositi zastavu Srbije na otvaranju ZOI

Podeli vest

Skijaš Marko Vukićević će na svečanom otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Pekingu nositi zastavu Srbije, a pre samo tri godine su mu lekari prognozirali da će ostati nepokretan

Takmičenje na ZOI u Pekingu je već počelo, ali je ceremonija svečanog otvaranja zakazana za petak u 13 časova po srednjeevropskom vremenu.

Tada će se svetu predstaviti i dvoje predstavnika Srbije, Marko Vukićević i Nevena Iganjtović.

Foto: OKS

Marko Vukićević i Nevena Ignjatović

Marko će se u Pekingu takmičiti u spustu i superveleslalomu, dok će Nevena Srbiju predstavljati vozeći spust, superveleslalom i kombinovani stil.

Od njih dvoje, čast da nosi zastavu je pripala Marku, a kako i ne bi kada se uzme u obzir šta ga je zadesilo 2019. godine.

Vukićević je prilikom jednog treninga doživeo strahovit pad, prilikom kog je polomio ruke i noge, a imao je i unutrašnje krvarenje, kao i oštećenje nerava.

Nikad više nećeš skijati, budi srećan ako budeš mogao da hodaš normalno - govorili su mu švajcarski doktori tada, čega se nedavno prisetio Marko.

Foto: Beta

Marko Vukićević

Srpskog skijaša po završetku Zimskih Olimpijskih igara očekuju novi zahvati.

Nažalost, imam operacije i tada će mi izvaditi metal iz noge koji mi drži kosti, to će biti već krajem februara da bih se spremio za sledeću sezonu, da ne bih gubio vreme. Posle Igara za mene se završava sezona - rekao je tada Vukićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija