• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.03.2022

22:02

CILJ JE ODBRANA TITULE! Francuz optimističan uoči nove Moto GP sezone

Reuters

Ostali sportovi

CILJ JE ODBRANA TITULE! Francuz optimističan uoči nove Moto GP sezone

Podeli vest

Aktuelni svetski šampion Moto GP šampionata vozač Jamahe Fabrio Kvartararo rekao je da sa mnogo motiva i bez pritiska ulazi u novu sezonu i da je cilj odbrana titule

Kvartararo je prošle sezone osvojio prvu titulu u Moto GP šampionatu, imao je pet pobeda i 10 plasmana na podujum i postao prvi Francuz osvajač šampionske titule u "kraljevskoj" klasi.

Posle tri meseca odmora, medijskih obaveza i priprema Kvartararo je rekao da sa izuzetno motivisan dočekuje početak šampionata, u nedelju u Dohi.

- Okusio sam pobedu i ne želim da me taj osećaj napusti. Nikada ne znate da li ćete uspeti da osvojite titulu. Pre nego što poželite da budete višestruki šampion, morate da osvojite prvu titulu - rekao je 22-godišnji francuski vozač.

Foto: Tanjug

Fabio Kvartararo

- Ali, sada želim drugu. Nemam nikakav pritisak. Svake godine ću davati maksimum. Posle toga, ako budu jedna, dve, tri ili četiri, videćemo, ali naravno cilj je da osvojim više od jedne - dodao je on.

Posle promenljivih rezultata na testiranjima u Maleziji i Indoneziji, Kvartararo želi da bude pozitivan.

- Očekujem mnogo od Jamahe, što se tiče motora. Da biste ostvarili cilj morate da imate veću snagu. Na kraju, testiranja su prošla prilično dobro, sada moramo da budemo 100 odsto koncentrisani na trku. Sve ostalo je van moje kontrole. Prošle godine nismo imali najmoćniji motocikl i uspeli smo da ostvarimo cilj. Zašto da to ne uradimo i drugi put - naveo je on.

Foto: Reuters

Fabio Kvartararo

- Imam isti cilj, da se borim za pobede, da imam takav mentalitet od početka, da ne razmišljam direktno o šampionatu. Ono što je prošle godine donelo prevagu bila je moja doslednost - dodao je.

Kvartararo ima ugovor sa Jamahom do kraja sezone i spekuliše se o njegovom odlasku.

- Ne znam šta će se dogoditi u budućnosti. Važna je samo sadašnjost. U prošlosti sam strahovao da neću imati šta da vozim jer nisam imao dovoljno dobar učinak. Ali to sada više nije tako, bio sam šampion, vrlo sam brz. Znam da ću i naredne sezone imati motocikl i to više nije problem. Više ne moram da brinem o budućnosti, mogu da se koncentrišem na sadašnjost i da od početka pokušam da pobeđujem - rekao je Kvartararo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija