• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2022

09:01

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Sudar titana u Beogradu, ZASIJAĆE NAJVEĆE SVETSKE ZVEZDE!

Starsportphoto

Ostali sportovi

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Sudar titana u Beogradu, ZASIJAĆE NAJVEĆE SVETSKE ZVEZDE!

Podeli vest

U beogradskoj Štark areni ovog petka počinje dvoransko Svetsko prvenstvo u atletici, koje će trajati do nedelje, uz učešće 680 atletičara iz 137 zemalja!

Spremni smo za start. U Areni je urađen pravi inženjerski poduhvat, pod je podignut na četiri metra, konstrukcija je teška 2.000 tona, ugrađeno je preko 50.000 šrafova, što govori o samoj složenosti- izjavio je juče predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović.

- Hvala Svetskoj atletici i predsedniku Sebastijanu Kou na poverenju. Srbija je najmanja zemlja koja je dobila organizaciju SP. Moram da se zahvalim mnogima koji su nam pomogli, predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, sponzorima Dunav osiguranju, Komtrejdu, Voda Voda i Telekom Srbija", izjavio je Jevrosimović na konferenciji za medije. Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, koja će braniti zlato iz Birmingema 2019, izjavila je da je cilj jasan - nova titula i da se što više približi ličnom rekordu 7,24. "Očekujem sjajnu atmosferu i siguran sam da će utisak biti još bolji nego 2017. na Evropskom prvenstvu!  Htela sam da završim karijeru tako što osvojim zlato na Olimpijskim igrama. Sada imam 31 godinu, mnogo se stvari promenilo. I dalje sam u sportu. Mislim da nisam ostvarila maksimum i to je jedini razlog zašto sam ovde. Sve što radim je zbog ljubavi. Ne želim da se to završi bez pravog osećaja-  rekla je Ivana Vuleta (Španović).

Foto: Starsportphoto

 

Prvi čovek Svetske atletike Sebastijan Kou istakao je da je uzbuđen što će se atletičari posle četiri godine ponovo okupiti nakon što je svet prošao kroz komplikovana vremena i prvi put sa publikom posle SP u Dohi 2019.

- Veoma sam zahvalan radu lokalnog komiteta, srećan sam što sam u društvu Veselina Jevrosimovića, njegova je ambicija bila da ubedi političare Srbije da se ovo organizuje, takmičio se u skoku sa motkom, promovisao je ovaj sport u Srbiji, investicije su ogromne i znam da nije daleko dan kada će Srbija tražiti ogranizaciju Svetskog prvenstva na otvorenom. Ovo je deo sveta koji razume atletiku i njenu važnost u društvu-  rekao je čuveni britanski atletičar.

Foto: Starsportphoto

 

Dovoljno pogledati spisak učesnika Svetskog prvenstva i videti na njemu 12 imena koja su na poslednjim OI osvojila zlato! Ovakve prilike nisu česte, tako da ih treba ceniti. Sigurno da će u petak, subotu i nedelju publika moći da vidi sjajne trke, dramatične završnice, nebeske skokove, svetske rekorde...

Rajan Krauzer (bacanje kugle), Mondo Duplantis (skok s motkom), Jakob Ingebrigtsen (1500m), Julimar Rohas (troskok), Selemon Barega (3000m), Marsel Džejkobs (60m), Šona Miler-Uibo (400m), Keti Negeot (skok s motkom), Pedro Pičardo (troskok), Đanmarko Tamberi (skok u vis), Miltijadis Tentoglu (skok udalj), Damijan Vorner (sedmoboj).

Foto: Starsportphoto

 

Još mnogo velikih imena može da se doda na spisak koji bi bio prava pozivnica za gledaoce.

Naša Ivane Vulete, ali može se uživarti i u nastupima Kevina Majera (desetoboj), Sifan Hasan (1500m), Femke Bol (400m), Šerike Džekson (400m), Eve Svobode (60m), Stefani En Makferson (400m), Vila Kleja (troskok), Jasera Trikika (troskok), Natalije Kačmarek (400m), Oriol Dongmo (bacanje kugle), Megi Juin (kugla), Like Klaver (400m), Jaroslave Mahučik (skok uvis), Tomasa Volša (bacanje kugle), Kristijana Kolmana (60m)...

Foto: Starsportphoto

 

Generalna proba za ovaj svetski spektakl bio je miting u Beogradu, koji je održan pre nešto manje od dve nedelje. Na njemu je Mondo Duplantis oborio svetski rekord i tako napravio pravu uvertiru za takmičenje koje počinje danas. Lestvicu će pokušati da pomeri ponovo, jer je siguran da može još mnogo bolje.

Domaća publika će imati priliku da navija za Ivanu Vuletu, Asmira Kolašinca, Maju Ćirić, Elzana Bibića, Boška Kijanovića, Anju Lukić, Luku Trgovčevića, Milanu Tirnanić, Jovana Ilić, Aleksu Kijanovića, Angelinu Topić, Lazara Anića i Milicu Gardašević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija