• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2022

16:10

ZASLUŽENO SMO OSVOJILI REGIONALNU LIGU! Milanović ponosan na igrače!

Starsportphoto

Ostali sportovi

ZASLUŽENO SMO OSVOJILI REGIONALNU LIGU! Milanović ponosan na igrače!

Podeli vest

Trener vaterpolista Novog Beograda Igor Milanović rekao je danas da se sa svojim pomoćnicima trudio da smanji pritisak, koji je bio na igračima, kao i da su oni odgovorili zasluženim i ubedljivim pobedama na završnom turniru Regionalne lige.

Novi Beograd je šampion Regionalne lige prvi put. O tome je pričao trener Igor Milanović, ali i kapiten Dušan Mandić, MVP završnog turnira Duško Pijetlović, i sportski direktor kluba Slobodan Soro.

Foto: Starsportphoto

 

- Sa mojim pomoćnicima u stručnom štabu trudio sam se da taj pritisak koji je stalno provejavao i koji smo sami sebi nametnuli uklonimo sa igrača i maksimalno se posvetimo onom što treba da uradimo u bazenu", rekao je Milanović - preneo je klupski sajt.

- Naišao sam na divan odgovor u toj našoj saradnji od strane svih prvotimaca i to je rezultatiralo potpuno zasluženim i na neki način ubedljivim pobedama koje smo imali u polufinalu i finalu - dodao je on.

Vaterpolisti Novog Beograda su u nedelju osvojili titulu u Regionalnoj ligi, pošto su u finalu pobedili splitski Jadran sa 14:11.

Prethodno su u polufinalu pobedili Radnički iz Kragujevca sa 12:8.

Milanović je rekao da je rukovodstvo kluba obezbedilo dobre uslove za rad, a da on obećava da će u svakoj sledećoj utakmici ići na pobedu.

- Bio sam veoma srećan u nedelju, nadam se da tu veliku sreću dele i igrači. Mi u stručnom štabu ćemo sa naše strane da učinimo sve kako bismo bili što kreativniji i da na taj način ovaj jedan divan spoj još više oplemenimo i ojačamo", dodao je on.

Foto: reuters

 

Kapiten Novog Beograda Dušan Mandić rekao je da je ekipi ovaj trofej vrlo bitan, kao i da su od početka sezone bili pod pritiskom da osvoje titule.

- Od samog starta sezone svi su znali koja su imena došla u klub i kakva je ekipa napravljena. Ali, ekipa je jedno, a da se postane pravi tim nešto sasvim drugo, jer tim se ne postaje preko noći. Medjutim, što se mene tiče, to je bilo samo pitanje vremena kada će se osvojiti ovakva jedna titula. Mi smo svi verovali, predano radili i trudili se da dodjemo do cilja i nastavićemo tako", istakao je Mandić.

Foto: Starsportphoto

 

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je iskusni centar Duško Pijetlović, koji se zahvalio saigračima na pomoći da dodje do MVP nagrade.

- Da je bilo ko drugi iz naše ekipe dobio ovo priznanje takodje bi bilo zasluženo. Napravili smo zaista lepu atmosferu u timu i čestitam svima na velikom uspehu - rekao je on.

Pijetlović je dodao da nije bilo lako napraviti ovakav uspeh u kratkom periodu, kao i da baš zbog toga treba odati priznanje svima koji su u tome učestvovali.

- Nadam se da ovo neće biti poslednji put da se okupljamo ovim povodom, jer imamo još dva takmičenja koja su za nas ekstremno bitna i jurišaćemo na oba trofeja u prvenstvu Srbije i Ligi šampiona. Ne sumnjam da će ova ekipa da pruži sve od sebe, kako bismo u finišu sezone igrali još bolje i ostvarili još uspeha - ocenio je on.

Foto: Peđa Milosavljević

 

Sportski direktor kluba Slobodan Soro rekao je da je klub osnovan pre samo sedam godina, i da osvajanje titule predstavlja neku vrstu rekorda.

- Način na koji je klub organizovan i kako funkcioniše kazuje da su postavljeni izuzetno visoki standardi, ne samo za klubove u Srbiji i regionu već i mnogo šire. To je svima očigledno kada dodju na naš bazen i svima su to najjači utisci kada se vraćaju svojim kućama - rekao je Soro.

Soro je istakao da je najzaslužniji za osnivanje kluba Aleksandar Šapić, kojeg smatra idejnim tvorcem celog projekta.

- Njegova je najveća zasluga i što smo svi mi ovde i što sve funkcioniše na ovakav način. Zahvalio bih se igračima i stručnom štabu koji su izneli največi teret ovog uspeha, ali i predsedniku kluba Nikoli Malbaši i direktoru Djordju Pejčiću na velikoj podršci. Sezona se nastavlja dalje, a ovaj pehar nam je veliki podstrek. Svesni smo šta i koliko možemo i zato sam siguran da će ovakvih trofeja biti još - zaključio je Soro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija