• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2022

08:47

IVANA NAJAVILA KRAJ! Njene reči će vas rasplakati: Gorak ukus... Ovaj dan nije neuspeh...

printscreen

Ostali sportovi

IVANA NAJAVILA KRAJ! Njene reči će vas rasplakati: Gorak ukus... Ovaj dan nije neuspeh...

Podeli vest

Ivana Vuleta zauzela je sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Oregonu, a mnogo pažnje nakon njenog nastupa, privukao je treći skok, koji joj je poništen zbog prestupa

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije, pa deluje da Ivana nije prešla crtu. Međutim, kompjuter tvrdi drugačije, a taj skok bio je bolji od sedam metara. Ivana je potom sama potvrdila da je bio prestup.

Odlučivali su milimetri, sudije su gledale snimak i potvrdile su odluku računara, koji odnedavno automatski meri prestupe. Ivana je na istagramu podelila sporni momenat, ali kao i što smo navikli nije naša kraljica želela da traži alibi. Nažalost, pomenula je i kraj karijere.

Nije neuspeh

Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi. Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli, jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama.  Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić - najavila je Ivana kraj karijere porukom na Instagramu i dodala:

- Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja. Neki dožive da osete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti - daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove. Ovo je samo jos jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi - napisala je Ivana na Instagramu.

 

 


Ivana je takmičenje u Oregonu počela prestupom u prvoj seriji, iako je skok izvesno bio preko sedam metara. Onda je išla na sigurnu opciju i sa 6,67 metara je obezbedila dodatna tri skoka u finalu. Usledio je novi prestup i sporni momenat. U četvrtoj seriji je izbila na šestu poziciju sa 6,84 metara, dok je u poslednjoj seriji skočila 6,75 metara, to je bilo dovoljno tek za sedmo mesto. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Antonije

pre 1 godinu

Ivana hvala ti za sve, ti si naš šampion.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija