• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2022

07:53

IRANAC DONEO ZLATO SRBIJI! Hodabahši je ŠAMPION SVETA!

oks

Ostali sportovi

IRANAC DONEO ZLATO SRBIJI! Hodabahši je ŠAMPION SVETA!

Podeli vest

Mahdi Hodabahši (31), reprezentativac Srbije u tekvondou, osvojio je titulu šampiona sveta u meksičkoj Gvadalahari

Mahdi Hodabahši je u Meksiku  trijumfovao u kategoriji do 87 kg. U finalnoj borbi, nad Kinezom Meng Mingkuanom, Mahdi je odneo pobedu rezultatom  2:0!

Mahdi je na putu od zlatne medalje pobedio Azerbejdžanca Taleha Sulejmanova 2:0 (0:0, 8:4). U osmini finala je bhio bolji od  zemljaka Abolfazla Abasija sa 2:0 (3:1, 8:8), dok je u četvrtfinbalu bio bolji od Kanađanina Džordana Stjuarta - 2:0 (2:1, 3:3).

U nastavku takmičenja bio je bolji od Uzbekistanca Nikite Rafaloviča 2:0 (6:3, 3:2), dok se u finalu sastao sa Kinezom, Mingkuan Mengom. Hodabahši je u obe runde bio bolji, ponovo trijumfovao sa 2:0 (1:0, 5:4) i doneo Srbiji najsjanije odličje.

Ovo je bila druga medalja Hodabahšija pod zastavom Srbije, prvo posle evropskog srebra osvojenog prošle godine u Sofiji, takođe u kategoriji do 87 kilograma.

Iranac je od 2019. godine u braku sa Srpkinjom Tanjom Tanacković, pa je dobio  pravo da nastupa za našu reprezentaciju, osvojio je drugu titulu, nakon 2015. godine, kada je u Rusiji bio zlatni u kategoriji do 80 kilograma.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija