• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2023

19:30 >> 21:59

SVET UPOZNAO MAGIČNOG DODIĆA! Srbija PREGAZILA Alžirce i najavio VELIKE STVARI na Svetskom prvenstvu!

Starsportphoto

Ostali sportovi

SVET UPOZNAO MAGIČNOG DODIĆA! Srbija PREGAZILA Alžirce i najavio VELIKE STVARI na Svetskom prvenstvu!

Podeli vest

Rukometaši Srbije savladali su Alžir sa 36:27 (16:14) u prvom kolu Svetskog prvenstva

Pobedila je Srbija na startu Svetskog prvenstva, to su bez dileme najvažnije vest, ali... Predstava Stefana Dodića na svom debiju na velikim takmičenjima zadivila je planetu. Mladi rukometaš PPD Zagreba dobio je poverenje selektora Tonija Đerone kada su srpska "kola" krenula nizbrdo i sjajnim potezima uspeo da slomi otpor Alžira - 36:27!

Imala je Srbija ulogu favorita, uspela je da je opravda, ali su se mnogi nadali da će Orlovi mnogo lakše doći do trijumfa. Ipak, Alžir je uspeo pošteno da namuči izabranike Tonija Đerone posebno sa svojom nezgodonom odbranom van devet metara. 

Bekovski tandem Vejin - Đorđić uspeo je da probija to, ali se potom razbranio Gedban. Iskoristili su to Alžirci i preko Naima uspeli da se vrate u meč. Na svu sreću, briljirao je Vladimir Cupara na našem golu pa Afrinakci nisu uspevali da preokrenu rezultat.

Foto: Starsportphoto 

Počekom drugog poluvremena sve je došlo na svoje mesto. Zaigrali su Orlovi daleko angažovanije u odbrani što je donelo prostora za brza krila naše reprezentacije. Vukašin Vorkapić i Vanja Ilić doneli su Srbiji pet golova prednosti posle samo desetak minuta igre u nastavku - 23:18!

Kada je usporio napad Srbije raspucao se ponovo Petar Đorđić. Pogodio je šuter Benfike dva puta preko alžirske zone, doneo sedam golova prednosti našim momcima i prelomio nezgodonog rivala. Do kraja meča afrička selekcija nije imala šanse da se vrati u meč te su naši momci rutinski priveli utakmicu kraju. 

Na kraju, nema sumnje da je partija Stefana Dodića najveći dobitak Srbije. Mladi as plesao je, a Srbija je igrala po njegovim taktovima. Uspeo je Dodić da raspuca Vukašina Vorkapića, a potom i pivotmena Mijajla Marsenića. 

Foto: reuters

Najefikasniji na kraju bio je Mijajlo Marsenić sa osam golova, koliko je dodao i Petar Đorđić. Vukašin Vorkapić i Nemanja Ilić brojali su do četiri, a Predrag Vejin tri. Sa druge strane, Benhalima je postigao četiri koliko je dao Daud. 

SRBIJA - ALŽIR  36:27 (16:13)

Spodek dvorana, Katovice (Poljska)   Sudije: Mindaugas Gatelis, Vidas Mažeika (Litvanija)

Srbija: Bomaštar, Vorkapić, Borzaš, Abutović, Radivojević, Ilić, Pešmalbek, V. Ilić, Vejin, Kukić, Milosavljević, Marsenić, Orbović, Dodić, Đorđić, Cupara

Alžir: Naim, Helal, Abderafik, Berkus, Daud, Melazem, Selim, Zemuči, Jasin, Kabaš, Gedban, Kouri, Rajan, Arib, Abdi, Duše

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

60. minut - KRAJ! Ubedljiva pobeda Srbije! 

56. minut - Novi gol za Vanju Ilića i još jednom je "arhitekta" bio Stefan Dodić - 34:24!

54. minut - Ponovo Dodić i ponovo gol Marsenića, Srbija je rešila pitanje pobednika - 32:23!

53. minut - Fenomenalan potez Stefana Dodića koji dodaje do Marsenića i lagan pogodak za pivotmena Srbije. Potom dobra kontra i gol Vukašina Vorkapića - 31:23! 

50. minut - GOOOOOOOL! Marsenić pogađa posle sjajne akcije naših momaka - 28:22!

48. minut - Smanjuju Alžirci prednost preko Naima koji vezuje tri gola - 27:22!

45. minut - Sjajna akcija Milosavljevića i Marsenića, pivotmen Orlova pogodio je mrežu rivala i doneo maksimalnih osam razlike Srbiji - 27:19!

43. minut - Nova kontra Srbije, ponovo je strelac Vukašin Vorkapić - 25:19!

40. minut - Sjajan gol Petra Đorđića, ponovo je šuter Benfike matirao Gedbanea preko zone i vratio pet golova prednosti našim momcima - 24:19!

Foto: Starsportphoto

38. minut - Nakon nekoliko minuta mučenja Alžir uspeva da matira Cuparu. Postigao je gol Selim, ali vraća to Petar Đorđić - 23:18!

36. minut - VORKAPIIIIIIIĆ! Razleteli su se naši sada i pobegli na pet razlike. Tvorci toga su bili Vukašin Vorkapić i Vanja Ilić - 22:17!

33. minut - Sada je Vejin prošao i pogodio mrežu Alžira, a Abdi dobija dva minuta! Imaće Orlovi igrača više u naredna dva minuta - 18:15!

32. minut - Novi pogodak za Stefana Dodića koji prolazi uprkos činjenici da smo imali igrača manje. Ali uzvraća na drugoj strani Kauri - 17:15!

31. minut - Drugo poluvreme je tek počelo, a Marko Milosavljević odmah mora na dva minuta odmora zbog preoštrog starta. Kažnjava to Zoher Naim i smanjuje na dva razlike - 16:14!

Prvo poluvreme: 

30. minut - Smanjuje Daud prednost Srbije u finišu prvog poluvremena - 16:13!

28. minut  - PLUS ČETIRI! Uspela je Srbija da "probije" granicu od tri gola prednosti, presekao je Dodić loptu i u kontri uposlio Borzaša koji baca "kokicu" i donosi Orlovima vođstvo - 16:12!

Foto: Starsportphoto

26. minut - Sevnula je kontra Srbije, a prvi gol postiže Uroš Borzaš. Bomba iz koraka, ponovo Orlovi imaju tri gola prednosti - 15:12!

25. minut - DODIIIĆ! Evo ga prvenac za debitanta Srbije! Sjajno je prošao srednji bek Orlova i matirao Gedabane, na drugoj strani sjajno reaguje Cupara - 14:12!

23. minut - Novo isključenje za Srbiju, sada će na "hlađenje" Mijajlo Marsenić, a Alžir to maksimalno koristi i prilazi na samo gol zaostatka - 13:12!

20. minut - Vezala je Srbija nekoliko dobrih odbrana, pre svih Cupara koji briljira među stativama, ali ne uspevaju Orlovi da materijalizuju to na drugoj strani - 13:10!

18. minut - MARSENIIIIIĆ! Evo ga gol za današnjeg slavljenika, pivotmen Orlova danas igra stotu utakmicu u dresu reprezentacije i donosi Srbiji veću prednost - 11:9!

17. minut - Još jednom je dobro branio Cupara, ali se lopta odbila u ruke pivotmenu Selimu koju je iznudio penal. Ponovo će na hlađenje Dragan Pešmalbek, a sedmerac koristi Daud - 10:9!

15. minut - KAD JE TEŠKO ILIĆ! Kapiten Orlova postiže gol iz lepe timske akcije, a potom novu intervenciju beleži Cupara - 9:8!

14. minut - Ponovo nekoliko minuta praznog hoda u igri Srbije, ali to prekida Petar Đorđić. Ipak, ne uspevaju Orlovi da se odbrane - 8:8!

12. minut - Nerešeno je posle gola Naima, uspeo je Gedbane da se odbrani, a potom u kontri proigra desno krilo Alžira - 7:7!

11. minut - Nakon nekoliko praznih minuta, Srbija postiže pogodak preko Dragana Pešmalbeka. Na drugoj strani posle brzog centra Duš matira Vladimira Cuparu - 7:6!

Foto: Starsportphoto©

8. minut - Faul u napadu pravi Bogdan Radivojević, ali istom merom uzvraća Helal na drugoj strani - 6:4!

7. minut - Novi Vejinov gol koji ponovo donosi tri gola prednosti našim momcima, ali uzvraća na drugoj strani Daud - 6:4!

5. minut - Iskoristili su Alžirci preko Dauda i Ariba igrača više i tako smanjili zaostatak, ali na drugoj strani gol postiže Predrag Vejin - 5:3!

4. minut - Nova golčina Petra Đorđića van devet metara, a potom je na dva minuta isključen Dragan Pešmalbek - 4:1!

3. minut - CUPARAAAA! Sjajna intervencija našeg golamana koji je zaustavio sedmerac Alžiraca, prethodno je Nemanja Ilić još jednom bio precizan - 1:2!

2. minut - Sjajno otvaranje utakmice za Orlove! Petar Đorđić je sa distance matirao Gedbana, a potom se u strelce upisao i Nemanja Ilić u kontranapadu - 2:0!

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad na meču za našu reprezentaciju!

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola grupne faze na Svetskom prvenstvu između Srbije i Alžira. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boki

pre 1 godinu

Zasto uvek, ali uvek morate da jedete g.... I nanosite stetu nasim reprezentacijama U svim sportovima sa ovakvim nadmenim I losim naslovima I tekstovima. Ajde jednom budite ljudi I pravi novinari pa malo umerenije Pisite dok nesto ne osvojimo. Pa onda brate Najefite se do mile volje. Ali pre, majmuni novinarski, samo ispadate I smesni I neprofesionalni. Poz svima.

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija