• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Beta

15.01.2023

12:41

KAKVA ČAST! Srbija PRVA država u Evropi koja organizuje Svetsko prvenstvo u borilačkim veštinama! Oglasio se ministar Gajić!

Starsportphoto

Ostali sportovi

KAKVA ČAST! Srbija PRVA država u Evropi koja organizuje Svetsko prvenstvo u borilačkim veštinama! Oglasio se ministar Gajić!

Podeli vest

Šampionat sveta u amaterskom MMA održaće se u Beogradu od 11. do 17. februara, a Srbija je prva evropska zemlja koja će ugostiti najbolje borce planete

Ujedno, 18. februara u Štark areni održaće se profesionalni spektakl, gde će srpski borci odmeriti snage sa najboljima na planeti.

- Ponosni smo što ćemo biti domaćini šampionata u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, za muškarce i žene, učestvovaće oko 600 boraca iz 62 zemlje - rekao je predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić na konferenciji za medije.

Srbija će organizovati šampionat uz pomoć MMA federacija Saudijske Arabije, Bahreina i UAE, gde je ovaj sport izuzetno razvijen, a predsednik organizacije „BRAVE Combat Federation“ Kerit Braun istakao je da je velika čast što je u Beogradu i dodao da je ovo istorijski trenutak za MMA sport.

- Osmi šampionat, prvi u Evropi, posle SAD, Emirata, Bahreina. Postojimo od 2012, naš sport je veoma popularan u Americi i drugim delovima sveta i verujem da je pravi trenutak da budemo priznati u svetskim okvirima - kaže Braun.

Privatni sekretar princa Kalida Bin Hamada Al Kalife i savetnik predsednika Olimpijskog komiteta Bahreina Mohamed Šahid zahvalio se državi Srbiji, predsedniku i premijerki na organizaciji takmičenja.

- Uvek smo imali viziju, a naša vizija je uz prave ljude postala realnost. Hvala princu što je njegova vizija da naš sport bude planetarno prepoznat uspela. Ništa niko ne može sam, a mi smo pronašli prave partnere - dodao je Šahid.

Foto: printscreen

Aleksandar Rakić

Promoter šampionata biće profesionalni srpski MMA borac i petoplasirani na Svetskoj listi Aleksandar Rakić.

- Specijalan momenat za mene, osećam se lepo zbog svega što se događa. Želim da doprinesem da se ovaj sport digne na viši nivo u Srbiji i regionu, talenta sigurno imamo i verujem u sjajan turnir, kao i spektakl 18. februara - naglasio je Rakić koji je rođen u Austriji, a od 2020. godine se bori pod zastavim Srbije i dodao:

- Moj cilj je jasan, želim da budem svetski prvak - poručio je Rakić.

Foto: Starsportphoto

ministar sporta Zoran Gajić

Ministar sporta Zoran Gajić zahvalio se MMA federacijama Arabije, Bahreina i Emirata što pomažu Srbiji da organizuje takmičenje, kao predsednicima konfederacija.

- Želim da izrazim zadovoljstvo što ćemo prvi u Evropi biti domaćini. Mi smo poznati kao zemlja koja fantastično organizuje velika takmičenja, posebno u poslednjih 10 godina, uz podršku države, predsednika pre svih. Imali smo prvenstva sveta i u boksu i rvanju, a lično posebno podržavam sve borilačke sportove jer oni igraju veliku ulogu u socijalizaciji sportista. Takođe, mi smo poznati kao zemlja sa velikim imenima u borilačkim sportovima, a država i ministarstvo će svakako pomoći sve akcije koje su u cilju promocije Srbije, zdravlja nacije i sporta - zaključio je ministar sporta Gajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15